Tuti csoki bevonat olvasztott csokiból?
Milyen csokit használsz?
Az, hogy szivacsos legyen, az nagyon furán hangzik. felhabzani is akkor szokott, mikor már égni kezd.
Először is, próbáld jó minőségű csokival, ne a legolcsóbb vackokkal (már ha eddig ezeket használtad).
Másrészt vízgőz fölött olvaszd, ne közvetlenül.
Aszalt gyümölcsökhöz legjobb, ha csak egy picike olajat teszel a csokihoz, hogy adjon neki egy kis fényt meg rugalmasságot; tejszín meg ilyesmi nem kell, azoktól krémesebb lesz. Az olaj mennyisége az kb 1-2 tábla csokihoz egy kávéskanál maximum.
Feltehetöen eleve rossz a csoki.
Jó minöségü étcsokit kell venni, másrészt tényleg vízgöz fölött olvaszd fel (a csokis edény ne érjen bele a vízbe, csak a göz melegítse), de lassan. 100 g csokihoz tegyél 1-2 teáskanál napraforgó olajat, vagy esetleg ugyanennyi teavajat (margarin nem jó)
A sima láng a baj. Vagy vizgoz folott csinald, vagy mikroban 300-400 watton es 30 masodpercenkent megkeverve.
Hozzatenni semmit sem szabad aminek viztartalma van. A vajnak is van.
En olajat vagy kokuszolajat szoktam kb 1 teaskanallal az egy tablahoz. Kokuszolaj azert jo mert melegen folyekonyabb, konnyenb vele bevonni dogokst. De amint megszilarsul a csoki, a kokuszolaj olyan homersekleten mar szilard. Ugyanez napraforgoolajjal kicsit lagyabb
Illetve am8kor szivacsos, akkor olajat tudsz probalni, az megmentheti. De az se mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!