Kissé avas ízű lett a sült krumpli. Meg szabad enni?
Kb egy hete sütöttem fasírtot és az olajos teflon lábast akkor nem volt időm elpakolni. Ma leszűrtem belőle a megmaradt olajat egy másik, teljesen tiszta edénybe és abban sütöttem krumplit. Viszont kissé fura ízt érzek rajta, némelyik krumpli tallér kicsit mintha avas ízű lenne. Igaz, miközben sütöttem provencei fűszerkeveréket is szórtam rá, esetleg attól is lehet az íze fura?
Amikor múltkor a fasírtot sütöttem, teljesen vadi új napraforgoólajat használtam hozzá, akkor bontottam fel. Tehát most használtam másodjára. Többször szoktam felhasználni az olajat, van, hogy nincs időm szűrögetni, pepecselni, akkor egy két napig ott van hagyva a serpenyőben. De még sosem volt semmi baj vele.
Egy jénai tálnyi sültkrumpli. Most dobjam ki? Vagy most az egyszer elfogyasztható?
Annyira nem vészes az íze, de ettem már jobbat is.





Nyugodtan megeheted.
A szomszédom 60 éve kilószámra eszi a konkrétan avas szalonnát, mert az a becsípődése, hogy azt szereti(?) Makkegészséges.
Igen...
Anyám az avas házikolbászért volt oda.
De állítólag a finomított olajok veszélyesek, ha avasak, a sertészsír meg...nem?
Hát, fene tudja. Remélem, ha egyszer kétszer véletlenül ilyet eszek, még nem ér nagy károsodás ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!