Otthoni, általános használatra milyen márkájú konyhai kést ajánlanátok?
Dick vagy Fiskars jó lenne?
Vagy inkább valami komolyabb?
Mindkettő jó.
Dick-nél komolyabb, háztartási szinten abszolút nem kell.
Még profi szinten is erősen megoszlanak a vélemények, melyik praktikusabb.
Keményebb, éltartóbb acél, amit viszont megélezni se lehet menet közben, vagy lágyabb, nem annyira éltartó, de munka közben néhány mozdulattal könnyedén helyreállítható az éle.
Utóbbit képviselik általában a hengerelt acélok, ezek közt is vannak nagyon jó minőségűek. Pl. a legtöbb dick kés. (és ezen belül konkrétan az összes hentes kés)
Nem véletlen, hogy a hentesek is kivétel nélkül inkább az utóbbi csoportot preferálják, tehát inkább legyen kicsit lágyabb az acél, de akár egy fenőacéllal, akár egy "csettegővel" jól kezelhető, gyorsan helyreállítható legyen.
(utóbbiak nem arra valók, hogy megélezzék a kést, hanem arra, hogy élesen tartsák, ez fontos szempont!)
Ez alatt az "általános használat" alatt viszont nem tudom, hogy mit értesz, mert sokan úgy gondolják, hogy vesznek 1, max 2 db kést, ami majd mindenre is jó lesz, meg hogy ha mondjuk 50.000-be kerül egy kés, akkor annyiért az már mindenre jó.
Hát ez nem így van. Tény, hogy le lehet szenvedni sok munkát arra alkalmatlan késekkel, de ha elfogadsz egy tanácsot, ha már amúgy is olcsóbb kategóriában érdemes gondolkoznod, inkább azokból vegyél több félét.
Amivel kényelmesen tudsz mondjuk húsozni, vagy zöldségeket vágni, esetleg finomabb munkákra egy vékonyabb pengéset, stb...
Én is használok dick-eket, húsozni a sima ergo grip-eket használom, általános konyhai melóra a pro dynamic sorozatból 3-4 db-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!