Fehér sós szalonna, vagy kuka?
Rendeltem fehér sós szalonnát háztól, szóltak, hogy kész van, már három hete sóban áll. Mikor érte mentem egy vizes anyag fogadott... Rákérdeztem, azt mondák, így szokták, három hétig sóban vízzel felöntve pácolják, aztán füstölik. Mivel én füst nélkül kértem, tessék! Elhoztam, nem akartam konfliktust... Viszont ez nem olyan mint amit megszoktam, puha, nem kemény és nincs rajta só. Van valami megoldás, mit tegyek?..., vagy megy a kukába. :(((
(négy kiló)
Nem azért ilyen, mert sós vízben ázott, és a füst szárította volna ki.
A sima sós fehér szalonnát, nem csak sóban kell tartani?
A fehér szalonnát is lehet pácolni.
A szalonna a levegőtől szárad ki. A frissen füstölt szalonna, kolbász is puha.
Ha esetleg sikerült régebben kemény szalonnát venned, akkor az már ki volt szárítva.
Legközelebb ha rendelsz, akkor ezt érdemes lebeszélned az eladóval.
Amúgy semmi baja ennek a szalonnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!