Fagyasztóban tárolt bontott,lejárt zacskós fasírtot-zoldseget meglehet meg enni lejarta utan?
Ti lejarat után meddig szoktátok?
Felbontottak hamarabb romlanak fagyasztóban mint a nem felbontottak.
A fagyasztóban NEM ROMLANAK hamarébb, legfeljebb kiszáradnak, ha nem megfelelöen zárod le.
Amit nem írtál, mennyi ideje járt le (egyébként az a minöségmegörzés ideje, NEM a fogyaszthatóságé), de legfeljebb az íze/állaga lehet nem egészen tökéletes, megbetegedni nem fogsz töle.
Az egyetlen biztos, ha elkészíted, és megkóstolod: ha az íze meg az illata stimmel, akkor semmi ok nem megenni.
Pont azért találták ki a fagyasztót, hogy a lejáratot meghosszabbítsák. A fagyasztóban nem romlanak tovább a cuccaid és nem lesz romlott, kivéve, ha már eleve romlottan került be.
"Az alábbi eltarthatósági ajánlások -17 Celsius-fok alatti hőmérsékletre vonatkoznak. A cikk szerint az élelmiszerek ezután sem feltétlenül válnak ehetetlenné, de minél tovább vársz, annál tovább romlik a textúrájuk és az ízük, vagyis egyre inkább csökken az élvezeti értékük.
nyers csirke és pulyka: 9 hónap
gyümölcsös pite (nyers tésztával): 8 hónap
gyümölcsök: 6-12 hónap
nyers steakhús: 6-12 hónap
vaj: 6-9 hónap
sovány húsú halak: 6 hónap
nyers pecsenyehús, rostélyos: 4-12 hónap
főtt csirke és pulyka: 4-6 hónap
nyers kagyló és rákfélék: 3-6 hónap
hamburger: 3-4 hónap
kenyér és sütik: 3 hónap
kész húsos ragu: 3 hónap
zsírosabb halak: 2-3 hónap
kész levesek és pörköltek: 2-3 hónap
fagyi és sörbet: 2 hónap
főtt sonka: 1-2 hónap
bacon: 1 hónap"
És még ezek után sem lesz romlott, legfeljebb az ízélmény lesz pocsék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!