Milyen formaban fogyaszthato a gyomber?
Sok indiai, kínai kajaban is finom. Keress rá receptekre.
Pl. Csirke tikka, tandoori csirke...vagy hasonló szószos kaják. Nagyon finom.
Teának lereszeled, leöntöd forró vízzel, majd némi állás után (ízlés szerint, minél többet áll, annál erősebb) ízesítve fogyaszthatod. Szerintem finom. :) De van pl. kandírozott gyömbér is, bár fogalmam sincs, az mennyit őriz meg a jótékony anyagaiból.
Azt is szoktam csinálni, hogy pár vékony szelet gyömbér sima vízbe, állni hagyom minimum fél órát, és után lehet inni, natúr, vagy limonádénak ízesítve is. Nyáron kellemes. Plusz a gyomornak is jó.
Azt is kipróbálhatod, ha nagyon nem bírod az ízét, hogy kis reszelt nyers gyömbért egy kanál mézzel veszel be.
Porként nem igazán használ, mert az illóolajok nincsenek benne.
Bármilyen ételbe teheted apróra vágva vagy reszelve, mint a fokhagymát.
A kandírozott gyömbér édes ízü, az is megér egy próbát.
Teheted vékony szeletekben vízbe, pár óra alatt átveszi az ízét.
Teának is finom, vékonyra szeletelve vagy apróra vágva forrald vel vízben, legalább fél órát áztasd utána és citrommal igyad.
Elvileg a szárított növényekben koncentráltabban vannak jelen a ható-és ízanyagok. De persze, ha sokáig áll, akkor gyengül ez a hatás.
Ettől függetlenül azt gondolom, hogy talán frissen jobb a hatása. Ki kellene próbálnod így is-úgy is, és meglátod, hogy neked melyik válik be jobban.
Én sem szeretem, valahogy nem tudom megszokni az ízét, de nekem meg akkor van rá szükségem, ha autóba kell ülnöm. Akkor gyorsan lenyelek egy kávéskanálnyi gyömbért két korty ásványvízzel, és kész.
Filteres gyömbértea van a Lidl-Aldiban is, egészen jó.
Készítettem még gyömbérszörpöt friss gyömbérből, és talán a legfinomabb az a cukrozott gyömbér is, ami ilyenkor visszamarad :)
Kerdező, szedsz gyógyszertvis, ugye? Mertcönmagaban a gyömbér kb placebo.
.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!