Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Olyan létezik, hogy hal steak?

Olyan létezik, hogy hal steak?

Figyelt kérdés
Egy étteremben egy étlapon láttam hogy van olyan fogás hogy hal steak. Létezik ilyen, vagy csak random elneveztek egy halas fogást hal steaknek?

2022. febr. 17. 14:46
 1/8 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem a fish steak, azaz halpecsenye félresikerült fordításáról lehet inkább szó.
2022. febr. 17. 14:51
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
A steak szeletet jelent, színhúsból - feltehetöen halfiléröl volt szó, amit simán megsütöttek mindenféle bonyolult módszer nélkül.
2022. febr. 17. 14:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább tonhal steak szokott étlapokon szerepelni.
2022. febr. 17. 15:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
tuna steak egy letezo dolog
2022. febr. 17. 15:15
 5/8 anonim ***** válasza:
88%

A steak nem csak marhát jelenthet, egyszerűen keresztirányban szeletelt, általában nagyobb darab húst. A tonhal mellett bármilyen nagyobb méretű halat is jelenthet, szokták még kardhalra vagy tengeri sügérre (grouper) is írni ezt.

A vegáknak a karfiolsteak, na az a vicc.

2022. febr. 17. 15:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Lazac steak-et már ettem étteremben, nagyon jó volt. Legalábbis a kaja neve az volt :-)
2022. febr. 17. 15:31
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, l a lazac és a tonhal a legnépszerűbb, csak itthon ritkan lehet olyan nagy, szép, steaknek való darabokat szerezni
2022. febr. 17. 17:35
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha sushi grade akkor lehet pont úgy különbözőre megsütni a lazacot mint a marhát.
2022. febr. 17. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!