Üres bébiételes üvegnek miért van szaga?
Sziasztok!
Üres bébiételes,és más üvegekbe szeretnék fermentálni zöldségeket.
Elmostam mosogatószerrel,teljesen kifertőtlenitettem,majd amikor megszáradt beleszagoltam és érződött még a bébiétel szaga. Miért lehet ez? Így lehet használni? Hiszen nagymamám is mindig használt üvegekbe rakott egy lekvárt is.
Vagy ki kell főzni őket,ha igen hogyan?
Köszönöm szépen :)
Ne az üvegben keresd a szagot, hanem a tető gumis/szilikonos gyűrűjénél. Az szokta bevenni a szagokat sajnos. :(
Próbáld meg a kupakokat kevés szódabikarbónával beszórni, és vizet tenni rá. Hagyd állni egy fél napot - és aztán megvizsgálod, hogy még mindig szagos-e....
Én nem főzném ki, mert lehet, a szigetelés nem bírja ki...
A kupak a bűnös mindig.
Amúgy a bebieteles üvegeket nem is lehet rendesen visszacsavarni, szóval eleve bukta abban csinálni bármit.
2: a fermentáláshoz mondjuk pont jó, ha nem abszolút légmentesen zár! :)
Mert akkor nem robban fel az üveg a képződő gázok miatt, hanem egy része el tud illanni.
Igen én is a kupakra tippeltem,de átsikáltam már mindenhol :(
Uhh erre hogy légmentesen zár e pl nem is gondoltam.
De fermentáláshoz jó lehet akkor tényleg? :)
Esetleg próbáld ki - még üresen!!! - hogy mi van akkor, ha a kupak alá beteszel egy folpack-réteget....
Hogy vajon azon is átmegy-e a szag az üvegbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!