Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Üres bébiételes üvegnek miért...

Üres bébiételes üvegnek miért van szaga?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Üres bébiételes,és más üvegekbe szeretnék fermentálni zöldségeket.

Elmostam mosogatószerrel,teljesen kifertőtlenitettem,majd amikor megszáradt beleszagoltam és érződött még a bébiétel szaga. Miért lehet ez? Így lehet használni? Hiszen nagymamám is mindig használt üvegekbe rakott egy lekvárt is.

Vagy ki kell főzni őket,ha igen hogyan?

Köszönöm szépen :)

2022. jan. 14. 12:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne az üvegben keresd a szagot, hanem a tető gumis/szilikonos gyűrűjénél. Az szokta bevenni a szagokat sajnos. :(

Próbáld meg a kupakokat kevés szódabikarbónával beszórni, és vizet tenni rá. Hagyd állni egy fél napot - és aztán megvizsgálod, hogy még mindig szagos-e....

Én nem főzném ki, mert lehet, a szigetelés nem bírja ki...

2022. jan. 14. 12:47
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

A kupak a bűnös mindig.

Amúgy a bebieteles üvegeket nem is lehet rendesen visszacsavarni, szóval eleve bukta abban csinálni bármit.

2022. jan. 14. 13:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

2: a fermentáláshoz mondjuk pont jó, ha nem abszolút légmentesen zár! :)

Mert akkor nem robban fel az üveg a képződő gázok miatt, hanem egy része el tud illanni.

2022. jan. 14. 13:28
 4/8 A kérdező kommentje:

Igen én is a kupakra tippeltem,de átsikáltam már mindenhol :(

Uhh erre hogy légmentesen zár e pl nem is gondoltam.

De fermentáláshoz jó lehet akkor tényleg? :)

2022. jan. 14. 14:01
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg próbáld ki - még üresen!!! - hogy mi van akkor, ha a kupak alá beteszel egy folpack-réteget....

Hogy vajon azon is átmegy-e a szag az üvegbe.

2022. jan. 14. 14:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Fozd ki az uvegeket es a kupakokat is. Amugyis sterilizalashoz nem eleg csak elmosni oket.
2022. jan. 14. 23:38
 7/8 anonim ***** válasza:
6: dehogynem elég! A víz csak 100 fokos, de ami belekerül, az ennél magasabb hőfokú cukros lekvárok tökéletesen csírátlanítják. Főleg, ha színültig töltöd, és aztán kupakzárás után fejre állítod az üveget...
2022. jan. 15. 09:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Forró trisós vízzel mosogass, az lemossa a szagot is
2022. jan. 18. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!