Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A bejglit hűtőben kell tárolni?

A bejglit hűtőben kell tárolni?

Figyelt kérdés
Miután megsült és hűl, mennyi ideig maradhat kint? Baj, ha csak másnap rakom hűtőbe?

2021. dec. 24. 04:35
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Másnap alatt úgy értem, kb. 10 órával az elkészülte után.
2021. dec. 24. 04:37
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem szoktuk hűtőbe tenni.

Hűvös, de száraz helyen napokig minden gond nélkül eltartható, spájzban, kamrában, előszobában, fűtetlen szobában, egy törlővel (kenyér ruhával) letakarva tárolták már a nagyszüleim, szüleim is.

A hűtőben párás a levegő.

2021. dec. 24. 04:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem folpack nem árthat.
2021. dec. 24. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim válasza:
100%
nem kell hutoben csak takard le/csomagold be h ne szaradjon ki
2021. dec. 24. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Ez biztos? Tej van benne meg minden. Meg igazából nincs nagyon hűvös rész a házban.
2021. dec. 24. 13:59
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

A tej is meg a minden is meg van sütve!

A szobahömérséklet böven elég, esetleg fóliába csomagold, hogy ne száradjon ki.

2021. dec. 24. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez a fóliába, folpackba csomagolás is érdekes téma.

Van, aki szereti, mások meg nem, s ennek különböző okai lehetnek.

Az egyik, hogy a bezárt tészta valóban nem szárad ki, ellenben hajlamos lehet "szivacsossá" válni, és az íze is megváltozhat, néhány nap után.

Ugyanaz a folyamat, ami a mostanság divatos, nylon zacskóba csomagolt szeletelt kenyereknél végbe megy... nagyszüleink a kenyeret, bejglit is kenyérruhával takarték le - néhány nap múltán valóban elkezdett kiszáradni, de az íze nem változott.

2-3 napos tárolásnál ennek kisebb a jelentősége, anno kenyeret egy héten egyszer sütöttek, és a bejgli is sokszor Szilveszterig kitartott.

2021. dec. 24. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
7-es: csak azt felejted el, hoyg akkoriban a lakásokban 18-20 fok volt maximum, a kenyeret, bejglit meg a kamrában tárolták, ahol 10 fok alatt volt és ezért sokkal kevésbé száradtak az élelmiszerek.
2021. dec. 24. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
51%

"egy törlővel (kenyér ruhával)"

Milyen törlővel? Papírtörlővel? Mert a kenyérruha az valami 100% pamut konyharuha, nem? Akkor mi köze egyiknek a másikhoz?

2021. dec. 25. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
77%

#9#

Az a köze egymáshoz hogy lényegében ugyanaz volt, csak a kenyérruhának "kinevezett" törlőkendőt (konyharuhát) nem használták másra.

Amikor még a ma már elterjedt konyhai segédeszközök (hőálló kesztyűk, csomagoló anyagok, stb) még nem léteztek, illetve már léteztek, de nem voltak elterjedve, sok konyhai művelethez a szövetből (pamut) készült kendőt használták.

Mosogatás után azzal törölték szárazra az edényeket, poharakat (innen ered a neve), de a forró edényeket, tepsiket azzal fogták meg, vagy törölték szárazra az asztalt, stb.

Ezekre a munkákra nem használták azokat a darabokat, amelyeket az élelmiszerek letakarására tartottak, közülük egyik volt a kenyérruha.


Egyébként ma is létezik, csak mostanság, már azt is "tudományosan" készítik:

[link]

2021. dec. 25. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!