Megosztod velem annak a levesnek a receptjét, amit a legjobban készítesz?
Ha szereted az indiai-jellegű, curry-s ételeket, akkor ezt nagyon ajánlom. Havonta 1x biztosan megfőzöm, nagyon szeretjük. A rizs miatt szinte egytálétel, annyira jó sűrű leves.
Kantoni rizsleves curryvel
Tárkonyos ragu leves - szerű.
Azonos súlyú kockára vágott csirkemell, sargarepa, zoldborso és csiperke gomba, egyszerre vajon megpárolva. Só, bors, tárkony a fűszere. Tejfölös habarással sűrítve, citrommal és friss tárkonnyal a legjobb. Egy hétig is képes vagyok mindennap enni....
Nincs olyan, amit a "legjobban készítek" mert tudok főzni és mindent jól készítek el.
Olyan viszont van, hogy "mi az amit TE legjobban szeretsz", ha annak kíváncsi vagy a receptjére, annak a leírását szívesen megosztom veled, csak szólj!
1-es vagyok, eszembe jutott ez a másik currys leves, vöröslencséből:
Indiai curryleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- diónyi friss gyömbér
- 25 dkg csirkemellfilé
- 2 ek olaj
- kevés cayenne-bors
- 1 teáskanál curry
- 1-2 szegfűszeg
- 6 dl víz, vagy tyúkhúsleves (pl. kockából)
- 15 dkg vörös lencse
- 1-2 teáskanál ételsűrítő (nem feltétlenül, a lencse kellőképpen besűríti)
- fekete szezámmag és friss korianderlevelek
- 1 dl tejszín vagy kókusztej
Elkészítés:
A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért finomra felaprítjuk. A csirkemellfilét apróra felkockázzuk és a felforrósított olajon a többi előkészített hozzávalóval együtt hirtelen megpirítjuk. Sóval, cayenne-borssal, curryvel és tetszés szerint szegfűszeggel ízesítjük. A tejszínnel elkeverjük, a levessel felöntjük és felforraljuk. A lencsét a levesbe szórjuk és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A levest az ételsűrítővel kissé besűrítjük és szükség esetén utánízesítjük. Friss korianderlevelekkel és fekete szezámmaggal meghintve kínáljuk.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
#3 - Akkor kérlek megosztod velem azt a receptet, amit a legjobban szeretsz?
#5
De aranyos vagy! Tényleg jár neked egy nagy ölelés!:)
Lehet rosszul fejeztem ki magam, arra gondoltam, ami TE szeretsz a legjobban.
Én a húslevest, a tárkonyos ragulevest és a gulyáslevest szeretem kiemelten.
A tárkonyost már írta a 2-es. Én annyi különbséggel készítem, hogy sértésből csinálom és teszek bele még fehérrépát és egyéb zöldségeket is, pl. zöldbab, kevés karfiol, kevés karalábét.
Anno ennek a receptnek alapján főztem először, azóta csak bővítettem a zöldségek számát benne.
(3-as vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!