Kb mennyi ideig tartja melegen az alufólia a kaját? És ha még ételhordozóba is van téve?
Ez azért még függ vagy 100 dologtól, pl milyen meleg eredetileg, milyen a külső hőmérséklet, hány réteg alufólia, mekkora tömegű étel...
Alapvetően annyit tudok a gyakorlati részében segíteni, hogy az alufólia (mint általában minden fém) kiváló fővezető, nagy hatékonysággal adja le a hőt a környezetének, tehát, a hő megtartására gyakorlatilag nem létezik az alufóliánál alkalmatlanabb csomagolóanyag.
Ellentétben pl a műanyaggal, ami viszont ha nem is a legjobb hőszigetelő, de de egy közepes eredményt lehet tőle várni.
Az alufólia+ műanyag ételhordó azért működőképesebb, mert több rétegű, a 2 anyag közt lévő levegő pedig az egyik legjobb szigetelőanyag, mert egy szilárd anyaghoz képest messze vannak egymástól a molekulái, így rossz a hőátadás.
Ezt használják ki a duplafalú edények, aminek a falában levegő, vagy erősen légritkított anyag van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!