Ha kápoaztát, darált húst és rizst akarok rétegezni agy tepsiben sütéshez, milyen sorrendben érdemes a három összetevőt rakni (főleg hogy alulra mi a legjobb)?
#2
A retegek közé tejföl is kell és
káposztával zárd!
Aztán borítsd be vékony, nyers, húsos füstöltszalonna szeletekkel. Mondjuk kolozsvárival.
Én ki szoktam először kenni a tepsi zsírral, arra mennek a főtt kelkáposztalevelek, és utána -vessetek meg-, de összekeverem a főtt rizst a darált húsból készült pörkölttel, megint főtt kelkáposztalevelek jönnek a tetejére, és a végén beborítom tejföllel az egészet.
Tudom, hogy te káposztát kérdeztél, én meg a magam egyszerű módján készített rakott kelt írtam le. De ezt is érdemes kipróbálni.
6.! Ő szokott kérdezni, nem viccből teszi. Ok, viccesen válaszoltál, mert nem tudhattad.
Kérdező! Előttem már leírták: A darálthúst kevés olajon egy kis vöröshagymával pirítsd meg, fűszerezd, főzd meg félig (pörköltalap).
A rétegezést én így csinálom: alulra a lereszelt, besózott és kinyomkodott édeskáposzta, (vagy savanyú káposzta, azzal is jó), majd a pörköltalap fele, kicsit előfőzött rizs, tejföl, és ezt ismételni, míg el nem fogy a hozzávaló. Tetejére tejföl, majd az utolsó 10 percben reszelek rá sajtot és pirosra sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!