Ketté szoktátok vágni a majonéz/ketchup flakont, ha már alig van benne?
Persze. Hiába tárolom fejreállítva, gyakorlatilag még 3-4 ek.-lal simán összejön, miután kettévágtam.
Akárhogy is nézem, az 2-3 virsli-vacsora mellé elég adag.
Kettévágom, de elsősorban nem azért, hogy spóroljak (ez csak 10-20 forint), hanem mert így (is) védem a Földet.
1. A flakont kimosom és megy a műanyagos szelektívbe.
2. Amit megspórolok, azt nem kell legyártani, újabb hulladékot létrehozva. (A velük dolgozók bérét nem féltem, mert az árat simán megemelhetik.)
De mindennel takarékosan bánok és minden hulladékot szelektíven gyűjtök. Én ennyit tudok tenni. Tudom, hogy ez cseppnyi a tengernyi hulladékhoz képest, de a határaim nem tudom átlépni. (60 éves vagyok, nem magamért teszem.)
15-ös megnyugtatlak ez csak önámítás, illetve hobbynak el tudom fogadni. a te flakonvagdosáásod semmit nem jelent.
az ipari szennyezők adják a föld szennyezés 80! %-át a maradékon osztozik a sokmilliárd ember. és akkor keress rá a tire burning és plastic river szavakra, és meglátod, te mennyit jelentesz az egészben a flakon kimosással... semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!