Narancs héját el lehet tárolni valahogy?
Hogyha felhasználod a héját akkor dorzsold meg sóval és oblitsd le. Ez leszedi azt az anyagot amivel kezelik nagyjából, de úgy sem ajánlom hogy nagy mennyiségben fogyaszd.
Utana reszeld le és tedd a fagyasztoba kisebb részletekben hogy később fel tudd használni sutikbe vagy egyéb etelekbe
Én is a kandírozást szoktam csinálni.
Három napig váltott hideg vízben áztatom (van úgy, h naponta 4-5x cserélek vizet), és utána kandírozom.
Vagy még egyszerűbb, hogy az áztatás után kinyomkodom, a fehér rész javát leszedem, késes aprítóval apróra darálom, és így főzöm fel 1:1 cukorral. Bármilyen süteménybe pár kiskanállal elég belőle.
Levágod vékonyan vagy lereszeled és megszárítod, vagy lefagyasztod. Ez a kettö legegyszerübb módszer.
A kandírozás meg ezzel-azzal keverés fölösleges, csak több munka és semmivel sem lehet jobban felhasználni
9: nagy tévedés!
A szárítással az illóolajok nagy része elvész!
A kandírozással pedig megmarad.
Kedvencünk a csokiba mártott kandírozott csíkok. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!