Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan raktok el üvegbe...

Hogyan raktok el üvegbe zöldbabot?

Figyelt kérdés
Egy hónapja tettem el 20 üveggel, de sajnos elromlott, felforrt.Sóval felfőztem ás nátrium-benzoátot raktam bele.Meleg dunsztba tettem.Ki kellett öntenem mindet.
2010. aug. 20. 20:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Inkább fagyaszd le.
2010. aug. 20. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Akkor raktam még el,amikor nem volt fagyasztó. De akkor sem szerettük,mert nem volt igazán jó íze. Ma már inkább fagyasztom a zöldségeket.
2010. aug. 20. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Bocs, azt nem irtam,hogy nincs már helyem a fagyasztóban.
2010. aug. 20. 20:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Alaposan most meg.

Darabold össze.

Melegíts vizet, tegyél bele sót.

Tedd bele a babot.

Forrald pár percig.

Aztán rakd át egy másik fazékba, amibe már forr a tiszta, sós víz.

ebbe is forrald pár percig.

Majd egy harmadikba is tedd át, szintén forrald pár percig.

Majd egy negyedik fazék sós vízbe is forrald.

A babot szedd ki a negyedik vízből, tedd tiszta üvegbe.

Amiből kiszedted, azt a vizet kezd újra főzni, löttyints bele egy kevés ecetet, majd zárd el.

az elzárás pillanatában tegyél hozzá Na-Benzoátot.

Öntsd tele ezzel a főzettel az üvegeket, majd azok tetejére is tegyél egy kis Na-Benz-ot.

Csavard rá a kupakot.

És még tedd bele az üvegeket fazékba, forró vízbe, és egy rövid ideig, kb forrás után 10-15 percig főzzed.

Nekem sem romlik meg, amióta így csinálom.

szilvi

2010. aug. 20. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Ezt akartam megúszni,mert ezt ismertem.Kicsit hosszadalmasnak tartom.Igaz az sem megoldás,hogy kiöntöm,mert elromlik.
2010. aug. 20. 20:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen, nekem is volt egy olyan évem, ahol spórolni akartam az idővel, meg a "meleggel".

Spóroltam is, de én is mindent kiöntöttem.

Amúgy a babom így akár 3 évig is eláll.

Lehet tovább is, de még nem próbáltam.

2010. aug. 20. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy szentségtörés,amit írok, mert nem kell hozzá hókuszpókusz,csak szalicil.(Tudom,hogy a szalicil kiment a divatból,azt is tudom,hogy miért,biztosan így is van,általában kerülöm is,de zöldbab esetében nagyon jó szolgálatot tesz.)Minden ugyanaz,mint a megromlott konzervek esetében,az elérés csak a Na-benzoát helyett kevés szalicil,majd szárazdunszt.Gyógyszertári szalicilsavat szoktam venni,évekig elelgendő egy adag.Az adagolására kell odafigyelni:2 720 ml-es üveg esetében kell egy akkorka csipetnyi,amit 3 ujjal fel lehet csippenteni.(nem,amekkorát bírunk,hanem amekkorát természetesen megfogunk)
2010. aug. 20. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Szalicilt nem lehet használnom,mert érzékeny vagyok rá.
2010. aug. 21. 13:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!