Hogyan raktok el üvegbe zöldbabot?
Alaposan most meg.
Darabold össze.
Melegíts vizet, tegyél bele sót.
Tedd bele a babot.
Forrald pár percig.
Aztán rakd át egy másik fazékba, amibe már forr a tiszta, sós víz.
ebbe is forrald pár percig.
Majd egy harmadikba is tedd át, szintén forrald pár percig.
Majd egy negyedik fazék sós vízbe is forrald.
A babot szedd ki a negyedik vízből, tedd tiszta üvegbe.
Amiből kiszedted, azt a vizet kezd újra főzni, löttyints bele egy kevés ecetet, majd zárd el.
az elzárás pillanatában tegyél hozzá Na-Benzoátot.
Öntsd tele ezzel a főzettel az üvegeket, majd azok tetejére is tegyél egy kis Na-Benz-ot.
Csavard rá a kupakot.
És még tedd bele az üvegeket fazékba, forró vízbe, és egy rövid ideig, kb forrás után 10-15 percig főzzed.
Nekem sem romlik meg, amióta így csinálom.
szilvi
Igen, nekem is volt egy olyan évem, ahol spórolni akartam az idővel, meg a "meleggel".
Spóroltam is, de én is mindent kiöntöttem.
Amúgy a babom így akár 3 évig is eláll.
Lehet tovább is, de még nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!