Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Valaki tud jó life hackeket a...

Valaki tud jó life hackeket a főzéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2021. febr. 12. 20:48
 1/9 anonim ***** válasza:
55%
A fokhagymát nem kell összevágni, hanem egy nagy pengéjű kést lapjával ráteszel a megtisztított gerezdre, és ráversz egyet.
2021. febr. 12. 21:33
 2/9 anonim ***** válasza:
67%
Netpincér
2021. febr. 12. 21:45
 3/9 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudom ilyenre gondoltál e, de én amikor kész kaja, mindig kiveszek belöle egy dobozra valót és lefagyasztom. Vettem kb 10 olyan üvegedényt az ikeaban, és azokat szépen felcímkézem, ráirom a dátumot meg az étel nevét. Szóval nem a maradékot fagyasztom le, hanem a finom falatokat. Igy, ha baromira nincs kedvem/idöm főzni, akkor is mindig van itthon ebéd.

Nyár végén lefagyasztottam csomó zöldséget, készre vágva, mint paprika paradicsom, sárgarépa fehérrépa zeller kelbimbó. Tudtam, hogy ezeket sokszor húsleveshez fogom felhasználni, akkor úgy vágtam a répát, hogy hosszában, nem karikára, és akkor csak ki kell vennem a megpucolt összevágott répát a fagyasztóból, és belehajítani a levesbe. Nem mindegy, hogy kell e időt tölteni a pucolgatással, vagy nem.

2021. febr. 13. 06:06
 4/9 anonim ***** válasza:
65%

Egy csomó zöldség gumis lesz fagyóban, így az utolsóhoz hozzátenném, hogy a répát meg a karfiolt pl blansírozni kell mielőtt fagyasztod akkor jó marad az állaga.

(Forrásban lévő vízbe dobod 1 percre)

Nem tudom mennyire life hack, de mióta gyerek van, csak így tudok értelmesen főzni.

Ne egyszerre csinálj mindent akkor nem érzed soknak. Pl ha tudod hogy aznap vacsit akarsz csinálni. Akkor reggel vágd fel a zöldségeket, be vele a hűtőbe. Az csak 10 perc.

Rá pár órára klopfold ki a húst, még 15 perc.

Rá pár órára főzd meg a köretet, még 10 perc. Este meg mikor már elfáradtál, csak előkapod a megpreppelt alapanyagokat, és csak összedobod. Összerottyantod. Ez akkor jó, ha nincs időd aktívan főzni.

Készíts elő mindent, mérd ki amit ki kell. Nincs annál idegesítőbb, mikor haladnál és rájössz hogy a mittudomén mi a hűtőben maradt.

Forralj vizet a vízforralóban, azt öntsd a lábosba, úgy nem kell annyit várni hogy felforrjon, csak pár másodpercet.

Ha valaki finnyás és nem szereti a hagymát az ételben, de abba az ételbe muszáj tenni, akkor a finom reszelővel hagymaszószt tudsz csinálni, amit ugyanúgy üvegesre tudsz párolni.

Nem igazán life hack egyik sem, bocsi.

2021. febr. 13. 10:54
 5/9 anonim ***** válasza:
64%
Rosszul sikerült leves feljavítása: az SMS módszer (sózás, melegítés, sajt)
2021. febr. 13. 14:37
 6/9 anonim ***** válasza:
70%

Ízetlen ételen segít az MSG.

#4 tanácsával ellentétben én szeretem egyszerre letudni a főzést, és két napi adagot csinálok mindig. (Mondjuk nekem nincs gyerekem szerencsére.)

2021. febr. 13. 14:58
 7/9 anonim ***** válasza:
18%
Azért lepontozni nem kellett volna. Vettem én is a fáradtságot hogy írjak, nem?
2021. febr. 13. 15:46
 8/9 anonim ***** válasza:
61%
zacskós leves, pattogatott kukorica, rántotta
2021. febr. 13. 20:03
 9/9 anonim ***** válasza:
74%

3-as válaszoló vagyok. 4-es, köszi a tippet a zöldségekkel kapcsolatban.

Eszembe jutott még egy dolog.

Amikor bolognai szószt csinálok, akkor egyszerre megcsinálok jó sokat, egy részéből lasagne-t csinálok, a többit bolognai szósznak fagyasztom, persze kiporciózva. Ja és rá szoktam írni, hogy miben mi van és mennyi főre elegendő, mert különben nehéz emlékezni.

2021. febr. 17. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!