Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mézeskalácsot házilag hogyan...

Mézeskalácsot házilag hogyan lehet díszíteni?

Figyelt kérdés
Elkészítettem a mézeskalácsot, most dobozban puhul. Szeretném díszíteni, láttam, hogy már arany színű cukorgyöngyökkel is lehet. Ilyenre nem szeretnék költeni, de szeretném, ha jól néznének ki. Házilag hogyan lehet, esetleg színt hogy vihetnék a hagyományos cukormázba. Bár annak sem tudom az elkészítési módját. Valaki tud segíteni? Esetleg ajándékba, ötletesen milyen formában adhatom? Klasszikus alakzatok születtek, angyalka, fenyőfa, hold, szív, csengő.
2008. dec. 3. 09:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
én a cukormázat egy tojásfehérjéhez 200 g porcukrot adok. ezzel várni kell a kikeverés után kb 10 percet vagy amennyi kell hogy kicsit sürübb legyen.. ha van kinyomód abba teszed ha nincs akkor zacskosan, azt nem tudom hogyan. étel szinezékkel meg is szinezheted, ezt az összes tescofgéle áruházban lehet kapni, meg egérkakit, szineset is. nem olyan vészes az áruk. nálunk németeknél lehet kapni tubusos ilyan diszítöt, ezek s´zinesek is.
2008. dec. 3. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is porcukorhoz szoktam tojásfehérjét tenni. De nemszámítom, hanem kb-ra. Hogy kellő sűrű legyen, de teszek bele egy ICI-PICI ecetet. Nemtudom miért kell bele, de nekünk cukrászaton így tanították. De síszítheted OLvasztott csokival, amit díszcukorral megszórhatsz vagy kókusszal. Én nagyszüleimnek fogok csinálni Mézeskalács házikót.. Sok jó mötlet van neten, sablonnal. Szerintem megéri nézelődni. Én pl szaloncukor receptekre is így találtam:) Sok sikert.
2008. dec. 3. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ragaszthatsz a cukormázba apró aszalt vagy kandírozott gyümölcsdarabokat is.


Ha nincs habzsákod: Fogj egy erősebb anyagú nylonzacskót, a sarkából egy icipicit vágj le: voila! kész a habzsák-pótló.

2008. dec. 8. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia, tojásfehérjét felvered, bele porcukrot, hogy sűrűlegyen + egy pici ciztromlé (azt hiszem ettől marad csillogós - ecetet is hallottam már, de nekem az vhogy kevésbé illik bele :) ) + ételszínezék (bármelyik hipermarket)

Ebbe a habba ragasztgathatsz bele pl francia drazsét, zizit, csokireszeléket, egérkakit (nemudom a rendes nevét:D)

Készíthetsz különböző 3D-s formákat, pl házikó (ennek a teteén a cserepeket csinálhatod pl felszeletelt szaloncukorból, persze olyanból aminek nem zselé a belseje, teát nem nyúlik, ragad, oszlik stb:D) vagy csinálhatsz pl szánkót, ez sztem nagyonszép és magár a aszánra palkolhatsz kisebb klasszikus mézeskalácsokat avgy más sütiket, celofánba becsomagolva, szalaggal megkötve szerintem egy nagyon szép ajándék:)

Ha van még bármi kérdésed, avgy vki másnak, szívesen válaszolok.


-Egy mézeskalács fanatikus :)

2008. dec. 9. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ital-aromát használok a díszítésre. A felvert tojásfehérje-porcukor masszához teszek, szükség szerint. A zöld keserűmandulával, zöld színt kapsz. A meggy aromával rózsaszínt.
2008. dec. 15. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
10%
Végy egy kalácsot és mártsd mézbe és TÁDÁM! Kész a Mézes Kalács!:) Jó étvágyat esetleg a mártás helyett kenő mozdulatokat is használhatsz!
2009. márc. 7. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A tuti bevált recept:

76 dkg lisztet, 34 dkg porcukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát, 1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket (de lehet őrölt fahéjjal, 10 szem porrá tört szegfűszeggel is helyettesíteni, bár szerintem fűszerkeverékkel az igazi). Hozzáadunk 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evőkanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk.

A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, kizsírozott és lisztezett tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.

A díszítéshez használt diót, mandulát, mogyorót, mazsolát sütés előtt rátehtjük a tésztára, a drazsé és cukorféleségek cukormázzal történő felragasztását, illetve cukormázas díszítést a sütés után végezzük el.


Cukormáz: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és igen jól keverjük ki. (Legalább 20-30 percig kell keverni!!!)


Ha elkészült, elképzelhető, hogy 1 napig még kicsit kemény, de ha nem spóroltad belőle ki a szódabikarbónát, másnapra a levegő páratartalmánál fogva tutira meg fog puhulni.


Több hónapig eláll.

Tárolás: fémdobozban.

2011. dec. 21. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!