Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 400 literes mély hütőm tökélet...

400 literes mély hütőm tökéletesen hűt.A húsok 1-2 hónap után miért lesznek "hűtő" izüek ?

Figyelt kérdés
A készételek is, ugyanigy más izűek lesznek, nem igy a zöldség, gyümölcs.
2020. dec. 20. 09:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
62%

Mert hutoben vannak? Ez mindenhol ugyanígy van.

Vagy lehet en vagyok a hulye de en nem varom el hogy a husnak amit lefagyasztok 5 hónapra "friss" ize es illata legyen.

2020. dec. 20. 10:32
 2/11 anonim ***** válasza:
84%

Örülök, hogy nem csak covid-osok vannak itt.

Ha KOMOLY vákuumozó géppel KOMOLY vákuumozó zacskóban rakod el a nyersanyagot, vagy akár a kész ételt, NEM lesz hűtő íze. De erre nem alkalmas a 6-8 ezer forintos vákuumozó gép, meg a hártya vékonyságú zacskók sem.

2020. dec. 20. 10:38
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem függ attól is, milyen gyakran, ill. ritkán van a fagyasztó leolvasztva. Én a saját kis fagyómban 2-3 havi tárolás után sem tapasztalok ilyet. 6 havonta olvasztom.
2020. dec. 20. 10:45
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
Nincs olyan, hogy "hűtő íz". Ha mégis akkor edd ki, olvaszd ki, kitakarít, kiszárad és utána indítsd újra.
2020. dec. 20. 11:00
 5/11 anonim ***** válasza:
90%

A hütöt három-négy havontal alaposan ki kell mosni - nem csak leolvasztani és kitörölni szárazra -, az élelmiszereket direkt erre való zacskóban fagyasztani - az uzsonnászacskó, meg a zöldségesnél lévö csomagolás nem alkalmas erre -, a húst légmentesen csomagolni a zacskóba.

Ilyen módon nem lesz "hütöízük", habár igazánból nem tudom, mit kellene ez alatt érteni, mert még 30 év alatt nem találkozam ezzel a jelenséggel.

Aki szerint természetes, ott vagy a higiénával, vagy a csomagolás/fagyasztás módjával vannak bajok.

2020. dec. 20. 11:09
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk a mélyhűtő egy szó. Gyakorold még az összetett szavakat.
2020. dec. 20. 11:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

#2-re figyeljetek!

Ha nincs is vákuumozó gép, akkor is megfelelő (vastag), direkt erre a célra árult zacskóba kell tenni - nem csak a húst, hanem mindent. Amiből nem szöknek ki a szagok.

2020. dec. 20. 12:09
 8/11 anonim ***** válasza:
23%
Mielőtt lezarod tegyél a gumival párnázott részhez egy 500-ast, zárd le és ha ki tudod húzni a pénzt a lezárása után, akkor nem hűt jól, gumicserés.
2020. dec. 20. 12:43
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Vastag zacskóba kell csomagolni, és 2*. Magyarul kettő vastag zacskóba kell csomagolni az ételeket.
2020. dec. 20. 15:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a leolvasztàs lehet a gond. Falun èlek, évente 2 disznót vàgunk, soha nem volt fura szagú a hús, pedig nem 1-2 hónapig van fagyóban.
2020. dec. 20. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!