Masnak is osszeesik harmadik - negyedik napra az elesztos
kenyer?
Figyelt kérdés
Kenyersutessel foglalom le magam mostanaban, elesztos kenyereket sutok egyenlore, mig megerosodik a kovasz. Egyre jobban sikerulnek az elesztos kenyereim, szepen megkelnek mar a sutes elott, a sutoben mar nem novekednek tovabb, de teljesen rendben van a meretuk, a hejuk, a szinuk, a ruganyossaguk, a texturajuk, minden jonak tunik. A problema az, hogy csokken a meretuk szepen lassan. Neha mar a kihules utan kozvetlenul elkezdodik, neha tovabb kitart a meretuk de 3-4 nap utan mar elveszitik a magassaguk 50 %-at es tomorebbek lesznek. Nem betontombok, ehetoek igy is, de ez mar nem az a minoseg amit keresek. Mi lehet a baj?
Az, hogy nem mesz le a kozlei pekhez minden nap annyi friss pekarut beszerezni amennyi a csaladotok napi fogyasztasa.
Miert eszel negynapos kenyeret?
2020. okt. 16. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
#1
Nekünk pl ahhoz minden áldott nap kocsikázni kéne a szomszéd városba, kinek lenne ahhoz kedve? :D
Kérdező, ez tök furi, így még nem jártam... kíváncsi vagyok mi lehet.
2020. okt. 16. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
"kinek lenne ahhoz kedve?"
akkor egyed kedvetlenul a tobbnapos kenyeret :) engem nem zavar
2020. okt. 16. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
#3
Nem eszek kedvetlenül semmi többnaposat, mi is frissen sütünk magunknak bármikor amikor kívánjuk. :)
2020. okt. 16. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 A kérdező kommentje:
Kenyeret sutni nem csak muszalybol lehet, ez sokaknak hobbi, eletforma. Olcsobb is es ha jo minosegu kenyeret tudsz sutni akkor az friss marad egy par napig. Ha meg bedurvul a jarvany akkor meg ki akar minden nap vasarolni jarni? Sokan szerintem nem akarnak.
2020. okt. 16. 16:32
6/10 anonim válasza:
Ez egy érdekes dolog. Nekem az összeesés mindig a sütés végén vagy utána kihűlés közben jelentkezett, ha már kihűlt és nem esett össze, akkor már úgy maradt.
Legtöbbször a túl lágy tészta, túl sok élesztő vagy a túlkelesztés okozta.
2020. okt. 17. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Én is magam sütöm. Sütés után 3-4 órával felszeletelem géppel és berakom a mélyhűtőbe. Ha enni akarok, előtte 10-15 perccel kiveszem a kívánt mennyiséget és kész. Az enyém soha nem esett össze. Hogyan sütöd? [link]
2020. okt. 18. 06:19
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Ilyen nincs, hogy napok múlva összemegy a kenyér. Az legfeljebb úgy lehetséges, hogyha a tészta nyers benne.
2020. okt. 20. 01:15
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
#7 vagyok és jól mondja a #8-as.
2020. okt. 20. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Ha 240 fokra rendesen előmelegített sütőbe teszed be a vízzel megspriccelt kenyeret, akkor rendesen növekedni fog még. Amikor a kenyeret beteszed, egy lapos kistepsiben 2-3 dl forró vizet is tegyél a sütő aljába. Ezen a hőfokon (240 fok) süssed 20-25 percet. Utána vedd ki a vizes tepsit alulról, és mérsékeld a hőfokot 220 fokra. 220 fokon süsd készre, hogy kongjon, kopogjon az alja.
Ha kész, vedd ki a sütőből, és nem lucskosra áztatva, de gyorsan spricnizd meg vízzel a forró kenyeret. Majd rácsra kitéve hagyd teljesen kihűlni.
Ha ezeket betartod, nem fog később a mérete változni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!