Hosszú hétvége, bezárt bolt, üres éléskamra, hogyan oldanátok meg az étkezést abból a kevésből, ami odahaza van?
Sajnos elfelejtettem bevásárolni és itt a hosszú hétvége. A bolt zárva. Ráadásul kicsit beteg is vagyok, gyengélkedem, illetve lábadozok, nemigen vállalkoznék buszozásra.
Mi az ami van itthon, ebből kérnék elkészíthető étel javaslatokat: van ugye 2 db mirlit mozzarellás pizzám, van 1 doboz disznózsír, 1 cs teavaj, 1 doboz margarin, 1 kg cukor, 1 cs makaróni, 2 cs fodros tészta, 1 cs pirított kuszkusz tészta, 2 db tonhalkonzerv, 1 db tőkehalmáj konzerv, 1 cs fokhagymapor, 2 cs morzsolt bazsalikom, 1 cs levespor (palócleves), 2 kg rizs, 2 kg liszt, 1 cs zsemlemorzsa, 1 liter étolaj, 2 db konzerv bab, 2 db gombakonzerv, 1 db készétel (húsgombóc paradicsommártásban). Nagyjából ennyi van a kamarában, a hűtő üres, a fagyasztóban csak a pizzák vannak.
Ezekből kellene megoldani az étkezésemet a hosszú-hosszú hétvégén, mert a bolt nem nyit ki. Mit készítsek ennyiből? Se kenyér, se tejföl, de még paprikakrém, vagy paprikapor sincs.
Arra gondoltam, megfőzném a makarónit, megmikróznám a pizzát, és a pizzáról a mozzarellás, paradicsomos, pesztós feltétet a főtt tésztával keverném össze, így egy kiadós ízletes tészta ételt kaphatnék. A még mindig ízes, paradicsomos pizzatésztát pedig csak úgy megenném a la natúr, természetesen beosztva két étkezésre.
Az olajból és a bazsalikomból talán magam is készíthetnék valamiféle pesztót, amit megehetnék ugyancsak főtt tésztával.
A két tonhal felhasználható volna valaminek az ízesítésére, pl főtt rizs? ehhez már nem értek.
A paradicsomos húsgombóc készétel krumplival volna az igazi, ámde az nincs, mi a fenével egyem meg? Talán a paradicsomos önetet részét elkülönítve volna érdemes felhasználni.
A két konzervbab mire lesz jó? Esetleg főzzem bele a levesporból készült palóclevesbe, megszaporítva egy kis kuszkusszal?
A levespor megszitálva ugyancsak felhazsnálható ízesítésre is.
Kenyeret elvileg lehetne sütni a lisztből, bár élesztőm az sajnos nincsen :/ ami van: 1 cs sütőpor.
“ Arra gondoltam, megfőzném a makarónit, megmikróznám a pizzát, és a pizzáról a mozzarellás, paradicsomos, pesztós feltétet a főtt tésztával keverném össze, így egy kiadós ízletes tészta ételt kaphatnék. A még mindig ízes, paradicsomos pizzatésztát pedig csak úgy megenném a la natúr, természetesen beosztva két étkezésre.”
“ A két konzervbab mire lesz jó? Esetleg főzzem bele a levesporból készült palóclevesbe, megszaporítva egy kis kuszkusszal”
Ennek mi a fæsz értelme van??? Bár mondjuk ez csak a szokásos Edit féle hülye kérdés. Pláne, hogy a felsorolt ételek 1,5-2 hétre elegendőek egy főre.
Editke:
Pizzát meg lehet ám enni, ha megsütöd,
Tonhal, bab, gomba jó tésztafeltétnek vagy a kuszkusszal.
Konzerv készétel és a porleves is ehető átalakítás nélkül.
Mindened van lepénykenyér vagy tortilla sütéshez is.
Én reggel azzal kezdeném, hogy a disznózsírt mikrohullámú sütőben felmelegíteném kellemes 40 celsius fokra. Ebbe bele lehet keverni egy zacskó levesport, és ezzel meg is van a reggeli kakaó. Sőt, még táplálóbb is annál: egy rendes energialökettel indul a nap, szilárd étel nem is kell mellé.
Ebédre fokhagymakrémlevest ennék: 1 liter olajban feloldod a zacskó fokhagymaport, és ha tésztával szereted enni, akkor a fodros tésztát is beleteheted. Ez szintén elég laktató ahhoz, hogy ne kelljen második fogás ebédre.
Uzsonnára süteményt terveznék: a 2 kg rizst röviden előfőzöd, elkevered 1 kg liszttel, 1 kg cukorral, sütőporral és a margarinnal (ha nem elég, a teavajat is hozzácsaphatod) amiből 10-15 ökölnagyságú gombócot kisütsz 200 fokon, légkeverés nélkül.
Vacsorára nem egészséges teleenni magunkat, bőven elég egy könnyebb saláta: a tonhal- bab- és gombakonzerveket simán összekevered a kuszkusszal, és hidegen fogyasztod.
A mirelit pizzádat és a húsgombócos készételedet pedig a kukába dobod. Ne egyél tartósítószerekkel és E-számokkal teletömött szemetet.
17-es
szerinted tavaly augusztus óta nem oldotta meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!