Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pesto-szósz készítéséhez, ha...

Pesto-szósz készítéséhez, ha nincs itthon fenyőmag, felhasználhatok szezámmagot is? Vagy valami mást?

Figyelt kérdés

2020. júl. 3. 17:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
A világon bármit bármivel lehet helyettesíteni, de akkor már sok köze nem lesz az eredetihez. Használhatsz szezammagot, de ebből így nem pesto lesz
2020. júl. 3. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim válasza:
63%
Nem értem azokat az emberek, akik valamilyen különleges szószt akarnak készíteni, de arra nem veszik a fáradtságot, hogy bevásároljanak hozzá minden szükséges hozzávalót.
2020. júl. 3. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
14%

[link]


A fentebbi linken található Massimo Bottura pesto receptje, ő a világ egyik méltán leghíresebb séfje és kenyérmorzsát használ fenyőmag helyett a pesto-hoz.

2020. júl. 3. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
70%

#3: Hát az kábé olyan lesz, mintha a rántotthúst úgy csinálnád, hogy a húst kihagyod belőle, és csak a panír...


:-D

2020. júl. 3. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, a szezámmag nagyon finom, de teljesen más irányba "viszi el" az ízt. Még a mandulával el tudnám képzelni.... De a fenyőmag annyira jellegzetesen finom, kár kihagyni v. helyettesíteni.
2020. júl. 3. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
85%

#2: na igen...

Volt már olyan kérdés, hogy mi lenne, ha a pecorino/parmigiano-t trappistával helyettesítené.... :-D :-D :-D


Ezt a Lénárd Sándor novellát szoktam ilyen ("mivel lehet helyettesíteni" típusú ) kérdéseknél idézni... :-)))

[link]


A parasztasszony a kastélyban


A szegény paraszt feleségét mindig felhívatták a kastélyba, ha nagy vendégség ígérkezett. Segített akkor ott a szakácsnak, aki maga is igen nagy úr volt. A parasztasszony fát aprított, krumplit hámozott, baromfit tisztított, tortakrémet kevert - aztán odahaza mindenről egy ízig beszámolt hites urának.


- Micsoda dínomdánom volt megint! Micsoda lakoma! Befejezésül eperkrémes torta! Bizony, a gróf urak mind a tíz ujjukat megnyalták utána!


A paraszt hallgatja csak, hallgatja megannyiszor ezt a történetet; egy szép napon aztán vége szakad a türelmének, az asztalra csap, és így kiált:


- No hát egyszer már én is kérek eperkrémes tortát!


- De édes uram - így a parasztasszony -, nincs hozzá eprünk!


- Van aszalt körténk épp elég! Csináld körtével!


- Jó, de vajunk sincs a krémhez!


- Akkor csináld zsírral!


- Honnét vegyem a szép fehér lisztet? Csak az a fél zsák rozslisztünk maradt!...


- Megteszi. Csináld hát rozsliszttel!


- No és a tojás? Tizenkét tojás!


- A mindenségit neki, hát veletek asszonynéppel sehogy se boldogul az ember? Mondtam, asszony, nekem torta kell, eriggy a konyhába, de egy-kettő!


A parasztasszony nekiáll, szitál, kever, süt, vár... aztán egy szó nélkül visszatér a tortával. Az urának sincs kedve szónoklatokhoz. Csak levág egy szeletet, beleharap, majszolgatja, majd leszögezi: - Látod! - És lassan hozzáteszi még: - Csak azt nem tudom, mit kell ettől a gróf uraknak az ujjukat nyalogatni!

2020. júl. 3. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Én medvehagymából és kesudióból csináltam pestót. Mondjuk a kesunak nincs annyira karakteres íze, mind a szezámmagnak.
2020. júl. 3. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Igen, talán a kesudió is szóba jöhet helyettesítőnek.

De érdemes beszerezni egy kis csomag fenyőmagot, aldiban szinte mindig van.

2020. júl. 3. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Tahint ismered? Gondolom nem, mert akkor nem akarnál szezámmagból pesztót csinálni... elég karakteres íze van, hiába a parmezán meg a bazsalikom, biztos, hogy kiérződne belőle.


És igen, a kesudió nem rossz, sokszor csináltam már belőle, mert némileg olcsóbb . Jellegtelenebb az íze, így a beízesített végeredményen nem igazán lehet észrevenni a csalást. Ízre legalábbis. Állagra másabb. Tovább kell turmixolni, mert nehezebben megy szét.

2020. júl. 3. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 Béla211 ***** válasza:
Én dióval, napraforgóval vagy tökmaggal is szoktam csinálni és általában tökmag olajal nekem így jobban ízlik.De lehet bazsalikomot is használni petrezselyem helyet. Úgy egy intenzívebb ízű szószt kapsz.De bár milyen magból csinálod érdemes őket megpíritani sokat hozzá tesz az ízéhez. Fenyő maggal nemtudom megeni nekem az a gyanta íz nem jön be. Szezámmagal is próbáltam az nem váltbe.Akkor készít belőle Tahinit az is egy jó kence.
2020. júl. 4. 05:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!