Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sós vízben kell feltenni a...

Sós vízben kell feltenni a főznivaló csöves kukoricát?

Figyelt kérdés
2010. aug. 1. 17:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
mi simában szoktuk.
2010. aug. 1. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak simában, nem sózom.
2010. aug. 1. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2010. aug. 1. 17:56
 4/13 anonim ***** válasza:
44%

Én úgy tanultam, hogy a sós vízbe egy pici cukrot is kell tenni. Vagyis sok só, pici cukor.

Ez olyan mint az édesség készítésekor is minden esetben egy csipet sót is kell használni. Az ízek így jobban érvényesülnek!

Több évtizede így csinálom, de senki sem panaszkodott a főttkukorica ízére.

2010. aug. 2. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
86%
én meg úgy tudom, hogy nem szabad sót tenni a főzővízbe, mert kemény lesz a kukorica. ez egyébként logikus is.
2010. aug. 2. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
22%

16:55-ös: ezt nem értem: "én meg úgy tudom, hogy nem szabad sót tenni a főzővízbe, mert kemény lesz a kukorica. ez egyébként logikus is."


Ebben mi a logikus??????????


Mert a sótól nem lesz semmilyen élelmiszer sem kemény - a kukorica meg biztosan nem mert már 40 éve sós vizben fözöm, és eddig még sose maradz kemény, mindig fimon puha lett.

2010. aug. 2. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
77%
pl. a májat sem szabad megsózni, amikor sütöd, mert köztudott, hogy a só elvonja a vizet, ergo minden keményebb és szárazabb lesz. most lehet, hogy ez orbitális baromság, de rengeteg helyről hallottam, és logikus.
2010. aug. 3. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
hát én sem sózom meg a kukoricát főzés közben, meg a husikat se sózom be előre, csak mikor elkezdem sütni, a májra meg aztán végképp oda kell figyelni, ha korán sózzuk, kemény lesz.
2010. aug. 3. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim válasza:
Én se sózom,kemény lesz tőle.Viszont a húsik jobbak,ha elöre be vannak fűszerezve és sózva.Nem egészséges a sók só,amire nem fontos nem teszek sót,pl.paradicsom,paprika
2010. aug. 5. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Utólag sózd meg, mert egész más íz jön ki belőle, ha sósvízbe főzöd.

A zsenge kukoricát az ízéért esszük és nem hízlalásra zabáljuk.

2010. aug. 6. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!