Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Fagylaltkészítő gép jó valamire?

Fagylaltkészítő gép jó valamire?

Figyelt kérdés
Nem ehetek édeset, mert hajlamos vagyok a cukorbetegségre.Nem vagyok cukros, csak vigyáznom kell.Én tudnám használni valamire?-miből készíthetnék cukormentes fagyit?-úgy elnyalogatnék néha egyet!

#cukorbetegség #fagylalt #diabétesz #fagylaltkészítő gép
2020. jún. 7. 09:20
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
Anyukám tej-, glutén-, tojás-, fruktóz- és hisztaminérzékeny, ő kokusztejszínt használ alapnak, bogyós gyümölcsöket ehet, de szokott fehérrépából is csinálni, edesiteni steviával, rizssziruppal vagy szőlőcukorral szokott
2020. jún. 7. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A gyümölcsök cukortartalma sem egyforma. Nyugodtan lehet készíteni valamilyen citrusos fagyit, (citrom, lime, grappefruit, narancs) málnát, epret, kivit vagy vaníliát, puncsot aromával, csokit kakaóval, mindezt édesítőszerrel.
2020. jún. 7. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy tok egyszeru gepem van: 'Orion OFG-205 kompresszoros fagylaltkészítő'. Tokeletesen megvagyok elegedve vele (rendszeresen hasznalom).


Fozott fagyit szoktam vele kesziteni (Alap: 1dl tejszin, 1db tojassarga, 1dkg cukor (vagy edesito), csipet so, vanillia + az a hozzavalo amilyen izure szeretnem a vegen) ... 7-8 deci alapot lehet egyszerre beletenni es 4 pohar fagyi lesz belole.

1 liter tejszinbol 7-8 pohar fagyi keszul, de nagyon magas zsirtartalmu tejszinre van szukseg.

Meg egy fontos dolog van a jo minoseg eleresehez, hogy a tojassargajat a cukorral (edesitovel) egesz "feherre" kell kikeverni, olyan allagura mint a majonez ... ebbe megy bele a tejszin es ezt kell leginkabb goz folott (lassu tuzon is lehet) picit besuriteni ... kihules utan mehet a fagyigepbe.

2020. jún. 7. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Most az eperszezonban 500 g érett epret leturmixolok 20-30 g szőlőcukorral (ez elhagyható) és kompresszoros fagyigéppel (1 liter a tégely térfogata) kikevertetem fagyivá. Általában 30 perc alatt készül el. Úgy időzítve indítom a kevertetést, hogy az ebéd, vagy a vacsora végére készüljön el. Fagyóban előhűtött poharakban szolgálom fel, pár félbe vágott gyümölcsöt téve a tetejére.

[Azonnal meg kell enni mindet (négyen vagyunk és el is fogy) :-) mert a maradékot fagyasztóba téve a krémes állag odalesz és kővé fagy...]

2020. jún. 7. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 mustafa33 ***** válasza:
85%
Ha hajlamos vagy a diabéteszre, akkor a szőlőcukrot (glukóz) messzire kerüld el, jobban árt mint a répacukor (szaharózis) mert gyorsabb a szervezetben a felszívódása. Inkább használj fruktózt (gyümölcscukrot), vagy még jobb a xilit - a nyírfacukor (régi nevén virics). Ezt ugyan olyan adagban használhatod mint a receptekben írt cukrot.
2020. jún. 12. 02:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!