Fagylaltkészítő gép jó valamire?
Nekem egy tok egyszeru gepem van: 'Orion OFG-205 kompresszoros fagylaltkészítő'. Tokeletesen megvagyok elegedve vele (rendszeresen hasznalom).
Fozott fagyit szoktam vele kesziteni (Alap: 1dl tejszin, 1db tojassarga, 1dkg cukor (vagy edesito), csipet so, vanillia + az a hozzavalo amilyen izure szeretnem a vegen) ... 7-8 deci alapot lehet egyszerre beletenni es 4 pohar fagyi lesz belole.
1 liter tejszinbol 7-8 pohar fagyi keszul, de nagyon magas zsirtartalmu tejszinre van szukseg.
Meg egy fontos dolog van a jo minoseg eleresehez, hogy a tojassargajat a cukorral (edesitovel) egesz "feherre" kell kikeverni, olyan allagura mint a majonez ... ebbe megy bele a tejszin es ezt kell leginkabb goz folott (lassu tuzon is lehet) picit besuriteni ... kihules utan mehet a fagyigepbe.
Most az eperszezonban 500 g érett epret leturmixolok 20-30 g szőlőcukorral (ez elhagyható) és kompresszoros fagyigéppel (1 liter a tégely térfogata) kikevertetem fagyivá. Általában 30 perc alatt készül el. Úgy időzítve indítom a kevertetést, hogy az ebéd, vagy a vacsora végére készüljön el. Fagyóban előhűtött poharakban szolgálom fel, pár félbe vágott gyümölcsöt téve a tetejére.
[Azonnal meg kell enni mindet (négyen vagyunk és el is fogy) :-) mert a maradékot fagyasztóba téve a krémes állag odalesz és kővé fagy...]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!