A kotyogós kávéfőzőbe tényleg egy félévente ecetet kell főzni?
Hallottam, de már nem tudom honnan, hogy fél évente meg kell csinálni a következőt: 20% ecetet önteni bele, 3 óráig állni hagyni, majd lefőzni egymás után 3x az ecetet benne. Ez sek idő. Meg kell ezt csinálni tényleg vagy elég, ha minden nap mosogatöszeres vízzel elmosom a szűrőjét is?
Állítólag, ha nem csináljuk meg, felrobban.
Namost januárba vettem év elején egy 3 személyes kotyogót, még nem csináltam ilyen ecetes akármit csak mindennap elmostam.
Ez, ha igaz azt jelenti, hogy nyár körül meg kéne csinálni?
Ecetet vizko ellen kell használni.
Én is haszbalo de nem kotyogossal, hanem elektromos kávéfőzővel.
Igen kell vízkőmentesíteni, de citromsavval kíméletesebb. Az ecet korrodálja az alumíniumot.
Citromsavat por alakban a háztartási boltban árulnak.
Nem (csak) a szűrő a lényeg, hanem amit nem mosol el, a biztonsági szelep. Az a kis sárgaréz bizbasz az oldalán, amin van egy lyuk.
Ha gáz van (szó szerint, túl sok gáz) akkor az teszi a dolgát, és kiereszti a fölös gőzt.
De ha keményvízzel főzöd a kávét (Gyakorlatilag bármilyen magyarországi csapvíz ilyen) akkor mindenhol lerakódik a vízkő.
Pláne úgy, hogy fel van forralva a víz, mert olyankor kicsapódnak a változó keménységet adó karbonátok.
Ha meg kifőzöd valami savval, (mindenféle sav oldja a karbonátokat) az feltehetőleg átjárja mindenhol.
A másik opció, ha nem akarsz ezzel szórakozni, hogy egyszerűen kicseréled a biztonsági szelepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!