Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Találni valahol a magyar...

Rugostacsko kérdése:

Találni valahol a magyar konyhának megfelelő receptet rákra?

Figyelt kérdés
rákleves, ilyesmi.
2019. aug. 25. 13:21
 1/9 Salx Narval ***** válasza:
89%
Biztos de az ételek-italok kategóriában kellene kérdezni, mi itt a gondozásukhoz, akváriumi tartásukhoz tudunk némi segítséget adni.:D
2019. aug. 25. 14:04
 2/9 anonim ***** válasza:
80%

Mit akarsz kérdezni?

Mert nem világos, hogy ráj recepteket keresel, az érdekel, hoyg van-e a magyar konyhában rákrecept, vagy hasonló nem-magyar receptet keresel mint ami a magyar könyhában elöfordul!

Írd le értelmesen, mit akarsz megtudni!

2019. aug. 25. 14:50
 3/9 anonim ***** válasza:
65%

Hogyne lehetne, elvégre a rák tradícionális magyar étel.

Ott vannak a magyaros ák receptek a magyaros tintahal és magyaros kékbálna receptek mellett.

2019. aug. 25. 16:06
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen, rögtön feltűnt, hogy rossz helyre ment, elnézést..:D

Kicsit hamar írtam le, arra gondoltam, tradícionális receptek leírva léteznek e, mivel elvétve látok régi dokumentumfilmeken ráklevest, hogy főznek, az interneten meg csak curry-s van, meg ilyenek, nem magyar. arra vagyok kíváncsi, az őshonos rákokat hogyan készíthették/készíthetik.

2019. aug. 25. 18:02
 5/9 anonim ***** válasza:
59%

Csinálj rákpörköltet nokedlivel, vagy túrós csuszával és kovászos uborkával!:)

Nincsenek őshonos magyar rákok, nincs magyaros rákétel, csak ha te kitalálsz egyet!

2019. aug. 25. 18:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Vannak tardicionális nagyar rákételek - a zalai rák régebbemn fogalom volt (javalon Fekete István Tüskevár címü regényét!), az Inyesmester szakácskönyvében is több recept szerepel.

A foylami rák ugyanis öshonos Magyarországon és rendszeresen fogyasztották is az emberek.

Létezett olyan foglalkozás, hogy rákász, nézz utána.

2019. aug. 25. 18:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat: Tradicionális
2019. aug. 25. 18:31
 8/9 anonim ***** válasza:
81%

Kérdezö: itt találsz több receptet is:

Folyami rák receptek

2019. aug. 25. 18:32
 9/9 Salx Narval ***** válasza:
100%
Egyszer ettem én is gyerek koromban folyami rákot de azt csak simán megfőzték sós vízben, egy csepp citromot és olajat tettek rá anyáék. Úgy voltam vele, hogy sajnáltam annyi rákot megölni azért a falatnyi kajáért ami az ollójában és a farkában volt ezért felhagytam a rákászattal, pláne amikor megtudtam, hogy élve főzték meg őket. Később viszont jó 20-évre eltűntek a folyóból most, hogy tisztább újra vannak legalábbis ezt halottam.
2019. aug. 25. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!