Mi a véleményetek az Aldi saját márkás termékeiről?
Nálunk 1-2 éve nyílott az első és az a helyzet hogy nagyon átverősnek érzem. Legtöbb saját márkás termékük drága és szr is. A Lomeé ketchup és majonéz pl nagyon szar az árához képest is. Rengeteg termék tele van adalékanyaggal, az a szint ahol a Lidl kezdetben volt.
Szerintem a Lidl összességében sokkal minőségibb, főleg mióta egyedüliként van teljesen adalékanyagmentes termékvonaluk. (Pikok Pure).
Az Aldi nekem olyannak tűnik hogy az osztrák minőséget hirdetik osztrák árakon, de valójában a legtöbb cucc silány szemét. A felvágottak különösen. Saját márkás szalámi, csabai, gyulai rosszak. a Penny-s Karát szalámi és gyulai prémium minőség hozzá képest.
A gyorsfegyasztott elősütött termékeik tele adalékanyaggal és szeméttel, plusz olyan drága szinte minden alapáron hogy akció nélkül bolond aki megveszi.
Gyorsérlelésű francia, olasz, spanyol stílusú de valójában németeknél gyártott szalámik akció nélkül 649 a 100 grammos kör alakú tasakkal? Vicc. Ízre nem rossz de hol a fszba ér 6500/kg-ot? Azért igazi francia meg olasz felvágott is van, nem beszélve a pick szalámiról.
Teljesen eggyet értek
Ezért is szoktam ott csak zöldséget, gyümölcsöt venni (esetleg valamilyen tárgyat, eszközt)
3-as! Írd meg, légyszi melyik az a német szalámi ami jobb a Picknél?
Imádom a szalámikat, többet is próbáltam, de eddig nekem még mindig a Pick téliszalámi volt a legfinomabb.
Az olasz meg francia szalámik nekem kicsit fura szagúak, meg ízre se mind jön be. Egyszer valami francia diós szalámit vettem a Lidl-ben amin vastag fehér penész volt, az pl. ízlett, csak utána allergiaszerű tüneteim lettek tőle.
A német szalámik, pl az említett körtasakosak is egész jók, de nekem édeskések és érezni rajtuk hogy ilyen gyorsérlelésű hamar összedobott, nem minőségi cuccok. A Kaiser dán szalámi is hasonló. Néha rákívánok, de azért a Pick az igazi. Legtöbbször a Penny-s Karát szalámit veszem, mert ugyanúgy a Pick csinálja, olcsóbb és 70 helyett 100 grammos. A minősége elég változó, de egy elvárt, 4-es szintet mindig hoz. Van amikor kellemes meglepetésként még az eredeti Picknél is finomabb.
A Karát Gyulai pedig egyértelműen finomabb, mint az eredeti. Az is eredeti elvileg, de kicsit füstösebb érleltebb íze van, valszeg ugyanaz mint a szaláminál hogy van egy sztenderd a Picknél meg a Gyulainál amihez igazodni kell, ez kerül az eredeti csomagolásba. Ami ettől eltérő ízű, de minőségileg kifogástalan, az megy a sajátmárkásba. Van hogy ez az eltérés jobb ízt eredményez mint a hagyományos, van hogy kevésbé jót, de még nem igazán csalódtam egyikben sem és olyan sose volt hogy azt mondjam, na ez ehetetlen lett.
Ellenben az aldis szalámikkal ami a pennysnek a lába nyomát se éri el.
Szentandrási megint egy jól csengő márkanév, de adalékanyagos, avas, silány szemét a legtöbb.
A Pikok Pure termékcsalád viszont nagyon finom. A füstölt sertéskaraj, a sertés combsonka, főleg ez a selyemsonkaszerűen vékony, és a csirkemellsonka isteni. De a piknik szelet is nagyon jó az árához képest, olyan mint a régi turista kolbász volt. A szeletelt gyulai ami nem ízlett eddig, túl sós, paprikás és mócsing is van benne elég gyakran.
Sajtot csak ritkán eszem a tejérzékenységem miatt, de a Lidl saját márkás fadobozos camembert az egyik legjobb, tesztgyőztes is volt a neten pár éve.
A saját márkás cheddar sajtjukat is imádtam, mert olcsó és finom volt, de most már nem annyira olcsó és szr is lett.
A Pennyben nagyon sok a szemét, az azért egy kimondottan alsókategóriás bolt, de amióta jópár Lidl-el közös saját márkás termékük van, ki lehet fogni jókat. Múltkor hallottam, hogy a Karát Debreceni nyerte a legjobb Debreceni kolbász díját. Felvágottakban elég jók szerintem is. Ami gyanúsan olcsó náluk az olyan is.
Amikor megnyílt a szombathelyi Tesco gyerekkoromban mindenki a csodájára járt. 500 forintért finom grillcsirke vagy 1 kilós saját márkás májas volt és finomak is voltak nagyon. Minden olcsó volt, nagy mennyiségben adták és a kezdetek kezdetén a minőség is elég jó volt. Most már csak árnyéka önmagának, nem csoda ha mindig gondokkal küzd.
Sokszor a város szélén van, akinek nincs autója, nehezen tudja megközelíteni. Régen a szombathelyi 0-24-ben nyitva volt, imádtam. ma már nem éri meg nekik. A nejlonszatyrot is hármasával adták ingyen, most fizetni kell azért is. Néha van egy-egy jó akció különben drága és szar az egész bolt.
6-os vagyok. Nemtudom, nagyon nem szoktam kísérletezi a felvágottakkal. A penny sajtmárkás termékek nevétől is falnak megyek nem tudom miért, sissy, dárdás meg had ne soroljam. Jujj ahogy felhoztad, bennem nosztalgikus érzéseket váltott ki ez a Tescos dolog. Mifelénk is mikor tizen x éve megnyitott egy kisvárosban, micsoda szenzáció volt, valóban 0-24 és iszonyat jó volt a helybensütőtt kenyér. A parkolóban este 11-kor a forró kenyeret magában ettük hideg tescos tejjel. Most ehetetlen mű a pékárú.Emlékszem mikor bevezették h nincs ingyen a nejlonzacsi az nagy érvágás volt mert mindenki szeretett 5-öt hazavinni, hogy legyen mibe pakolni. Drága, szar + koszos, iszonyat koszos, a kocsik, a padló. És az alkalmazottak búvalbasz*
ttak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!