Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mivel magyarázható, hogy egy...

Mivel magyarázható, hogy egy ideje már eltűntek az élelmiszerboltok polcairól a zacskós tejek?

Figyelt kérdés
Már legalább 5-10 éve nem találkoztam zacskós tejjel.
2019. júl. 12. 18:26
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Mostanra fogyott el az 1957-ben legyártott készlet.
2019. júl. 12. 18:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A dobozos jobban szallithato
2019. júl. 12. 18:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Vidéki boltokban néha találok, de kis üzletekben néha Budapesten is. Érthető, hogy a dobozos népszerűbb, sokan kényelmesebbnek találják. Zacskós tejet lyukasztottam már ki véletlen :-/
2019. júl. 12. 18:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg azért, mert könnyebben kiszakad. Amúgy kakaós tej van még zacskós változatban.
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Azzal együtt, hogy én se vagyok mai gyerek, sokkal inkább lennék rá kíváncsi, mivel volt magyarázható, hogy egy folyadékot zacskóban áruljanak.

(Persze, ez volt a legolcsóbb, bár ha a sört megoldották visszaválthatós üveggel, akkor a tejnél is működött volna.

Mára a tömegtermelés miatt elérhető árú lett a rétegelt doboz , ami ezerszer praktikusabb mint a zacskó)

6/9 anonim ***** válasza:
78%
A zacskós tej az még nem volt tartós és ha nem tudták eladni pár napon belül akkor vissza kellett szállíttatni. Míg a tartós tejet akár egy hónap mulva is lehet árulni.
2019. júl. 12. 18:51
 7/9 anonim ***** válasza:
36%
Kiderül hogy a zacskós tej rákot okoz ezért betiltották a tejet, már csak a zacskóját árulják.
2019. júl. 12. 18:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Pedig létezik. Legalábbis nálunk a kisboltban szokott lenni.

De kevésbé eltartható, mint a dobozos, nehezebben is tárolható, gondolom, a nagyobb üzletek ezért tartanak csak dobozost

2019. júl. 12. 19:47
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én tegnap is láttam
2019. júl. 12. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!