Van e olyan ember itt aki nem szereti a zöldségek túlnyomó részét? És van e aki ezen tudott változtatni?
Én, nem tudok rajta változtatni!
A gyümölcsökkel valamivel jobban állok, de azokat sem eszek gyakran, csak éppen nem utálom őket.
Nálam csak a tv paprika jöhet, évente megeszek 2-3 darabot, kukorica rizzsel kb 2 havonta, valamit burgonya. A zöldborsót sem utálom, de kerülöm és 1 fajta bab konzervet szeretek, de ennyi!
A férjem mikor megismertem a zoldseg fogyasztása a vasárnapi húslevesbol egy negyed sárgarépa volt, mellette megette a rakott karfiolt (ebből barmennyit), plusz nyáron a szendvicshez a kertből frissen szedett alma paprikát.
Mostanra kifejezetten szereti a zöldséges ételeket. Változatosabban készítettem a zöldségeket mint az anyukaja, ami szimpatikus volt azt megkostolta, gyakran kérte, hogy főzzek újra olyat. Sosem eroltettem, nala a kulcs az új ízek koszolasa vilt.
Bár én sok zöldséget kedvelek, egyszerűen nem tudtam változtatni azon, hogy egyes, a diétámban elvileg fontosakat (a zöld színű szénhidrátszegényebbeket) nem. Az ízlésem sokat változott az életmódváltásaimmal, de ez a zöldségeket nem tudta érinteni, hiába igyekeztem. Van receptem, amivel meg tudom enni a spenótot, de ez sem tartozik a kedvenceim közé. Viszont így bizonyos mennyiséget be tudok termelni, míg főzelék formájában 20 grammnál kidőlök, akármennyire is igyekszem...
Ha belegondolok, nincs zöldség, amivel kapcsolatban jelentősen változott volna az ízlésem az évtizedek folyamán. Más ételeknél volt közel 180 fokos fordulat, a zöldségeknél kb. semekkora sem. Bizonyos elkészítési módok tudnak valamicskét módosítani, de ennyi.
Attól még lehet, hogy neked nagyobb változást okoz egy jó recept...
Én sajnos sok zöldséget nem szeretek, de azért fejlődöm, mert egészen megszerettem a cukkinikrémlevest, pedig undorodtam tőle. A zöldpaprikát, a tököt, a zellert, a kelbimbót, a petrezselyemgyökeret, a céklát, a sóskát és a spenótot nem szeretem. Ennek ellenére megeszem a tökfőzeléket például, mert a szüleim úgy neveltek, hogy mindig ennem kellett kicsit az ebédből, még akkor is, ha pl tökfőzelék volt. Nyilván a zellertszárat nem nyomták le a torkomon:) Viszont ennek következtében ezek nagyrészét simán megeszem fintorgás nélkül, szerintem immunis lettem rájuk:D Bár a fehérrépát most is kihalászom a levesből. Illetve utálom a hagymát is.
A répát, krumplit, borsót, salátát, kukoricát, brokkolit, babot, káposztát és a paradicsomot szeretem. (Tudom, a paradicsom gyümölcs, de számomra inkább zöldségnek számít.)
Egyébként valóban rengeteg múlik azon hogy hogy van elkészítve. Ha nem ízlik nyersen, párold meg:) Vagy csinálj belőle szószt/főzeléket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!