Lehet valaki allergiás az ananászra? Hogy nyilvánulhat meg az allergia?
1
Az nem allergia :))))
Az ananászban lévő enzimek elkezdik bontani a fehérjét, mert fehérjebontó enzimek. Ennyi.
Az nem allergia, hanem teljesen természetes reakció. Az ananászban bromelin van, ami egy fehérje bontó enzim. Tehát azért érzed a bizsergést, zsibbadást a nyelveden, mert elkezdi bontani a szájüreged, nyelved felső rétegén található fehérjéket.
A konzerv ananászban ez a hatás minimális, a friss ananásznál érezhető igazán.
Akármilyen természetes reakció is, normál ember nem érez olyat, amiről az első írt, azt hiszem. Sokszor ettem már friss ananászt, semmiféle csípős ízt vagy zsibbadást nem éreztem, csak a finom, cukros gyümölcsös ízt. Éretlen ananászt nem szoktam enni, de igazából nem is akarok :)
Úgyhogy bármi is az, érzékenynek kell lenni rá.
Dehogy bontják le a szájüreget :D Ekkora baromságot. Tök sok ananászt ettem már, és soha semmit sem éreztem, azon kívül, hogy finom :)
Aki érez valamit, az érzékeny vagy allergiás rá.
Khm ... De, elkezdi lebontani. Kérdezzetek meg egy gasztroenterológus ORVOST az itteni észosztás helyett.
Ennek érzete lehet szubjektív mértékű, illetve gyümölcsönként is eltérő, de ananász és papaja elkezdni ezt a nyál hatására. Proteáz fehérjebontó enzim lép működésbe, mely nagy arányban található benne.
Ez egy biológiai, valamint orvosi tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!