Mesterséges aromák veszélyei, károsak-e?
Figyelt kérdés
Kémiára kell csinálnom egy esszét és az egyik kérdés az, hogy a mesterséges aromák károsak_e, végülis ugyanazokból a vegyületekből állnak mint az eredetiek, de mégsem ugyanolyanok, nem természetesek. Noshát, én átböngésztem fél tucat internetes oldalt ezzel kapcsolatban, de mindegyik mást mondd, a wikipédián pedig csak néhány mondatot ír ezzel kapcsolatban nekem pedig fél oldal kéne world-ben. Van esetleg valaki aki ehhez ért, vagy tud mondani dolgokat a témában, esetleg összehasonlítani őket a termélszetesekkel vagy ilyesmi? Előre is köszi.2018. szept. 15. 09:58
1/4 anonim válasza:
Természetesazonos aromáról van szó? Ott csak a hordozó anyag van ami más (propilénglikol), de az veszélytelennek számít.
2/4 anonim válasza:
A fö különbség nem a természetes/mesterséges téma, hanem, hogy a mesterséges aromákat sokkal könnyebben túladagolják, mint az eredeti élelmiszereket.
A másik probléma, hogy a természetes eredetü anyagok nem vegytiszták, minidg több másik vegyület is van mellettük, amik egymással kölcsönhatásban vannak, ami a legtöbb esetben pozitívan hat az embereknek.
3/4 Tom Benko válasza:
Nem igazán, mivel gyakorlatilag azonosak az eredetivel. Érdemes néhányra konkrétan rákeresni mondjuk a pubmeden. Továbbá érdekes lehet az előállítás is, vicces dolgok vannak.
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2018. szept. 22. 16:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!