Egy sonkás-sajtos szendvics belül Nálatok hogy néz ki?
Margarin vagy olivaolaj + zöldség + mellé 2 szelet sonka és 2 szelet sajt? vagy 2 helyett 1 szelet sonka és 1 szelet sajt?
Esetleg Ti hogy készítitek?
1 szelet Sonka+ 1 szelet Sajt+ 1 szelet Téliszalámi mennyire számít soknak?
Sehogy, de ha lenne, akkor nem lenne benne zsiradék (arra ott a sonka és a sajt, mindkettőből zsírosabb fajtát használnék), de ha mégis, akkor is vaj, csak az a sonka és sajt mellé már tényleg túlzás nekem.
Olyan fél centi vastag sajt és fél-1 centi vastag sonka jónak tűnik nekem, az én kenyerem fehérjésebb és zsírosabb a tipikusaknál.
Ilyen vékonyka felvágottakat nem eszem, de ha mégis évi egyszer rokonnál, tizet egyszerre, magában. Az nem normális sonka.
Lehetőleg megeszem mellé egy csomó nyers zöldséget is, többet, mint amit bele lehetne pakolni egy szendvicsbe. Pl. annyi térfogatú paradicsom, mint maga a szendvics, az jól hangzik, de csak finom, házi paradicsomból kívánok ennyit. Uborka vagy paprika mehet a szendvicsbe is, bár az is ki szokott esni, sosem értettem a szendvicsekhez, macerás műfaj.
Nem tudom azt értelmezni, hogy sok. Kinek mikor mennyi kell, ugye.
Nálam nincs ilyen egyveleg, mert a jó minőségű hozzávalók íze csak önállóan érvényesül. Ócska, szemét cuccokat meg nem veszek, inkább eszem zsíros kenyeret.
Nekem vagy sonkás, vagy sajtos, vagy téliszalámis a szendvics.
Nos, a hármassal ellentétben én tudom, hogy a franciák tudnak főzni és csak jó hozzávalókból. Így gyakrna készül nálam croque madame vagy croque mousieur is, mely egy sonkás-sajtos melegszendvics főtt sokaszeletből, dijoni mustárból, comté vagy gruyere sajtokból készítve.
A madame fején egy kalap, azaz tükörtojás is van.
Kívülről tartalmas, francia vajas béchamel borítja, sajttal szórva és pirítva a tölött szendvics mindkét oldalán-
Ezek több,mint osztályon felüli hozzávalók.
VAJ! nem növényi szarok
- három szelet sonka
- és egy csomó reszelt pl. Mild Appenzeller (vagy Emmentaler) sajt
- aztán vagy teszek bele paprikát, vgy nem
Bármilyen zsömle/kifli/bagett amit ha nem friss, kenyérpirítóban megpirítom hogy ropogós és belül puha legyen. Erre vaj/vajkrém/körözött, 2 szelet sonka amit serpenyőben kicsit megsütök, 1 szelet bacon, majd a serpenyőbe teszek szeletelt hagymát, megsózom-borsozom fokhagymázom és ha már karamellizálódott, reszelek rá sajtot, amit szépen beleolvasztok, és a végén kicsit úgyhagyom hogy a sajt alja megsüljön. Ezt emeletesen belerakom a két szelet közé, középre kenek egy kis szószt amihez épp kedvem van.
Ritkán csinálok szendvicset, de ha igen akkor megadom a módját.
Zsömle, kifli
Vaj vagy margarin vagy vajkrém
1 szelet sonka
1 szelet sajt
Külön szeletelve paradicsom
#4
3-as vagyok.
Ugye nem szeretnéd rám erőltetni, hogy NEKEM mi legyen a finom?
Most mondjam azt, hogy én meg hánynék, ha olyan tömény szarokat kellene ennem, mint amiket te kotyvasztasz?
Ha már itt annyira rázod magadat a sznobizmustól, hogy majd szétesel, akkor illene helyesen leírnod a " miracles d'art culinaires fantastique" nevét!:)
Azaz, semmi mousieur hanem monsieur.
Hideg szendvicsbe olívaolajat elképzelni sem tudok. Nem szeretem. Zsemle, kifli, vagy bagett kettévágva, megkenem vajjal, rá szelet sonka, vagy bármilyen szalámiféle, egy szelet sajt, szeletelt uborka, vagy paradicsom, vagy paprika, vagy mindhárom, rá pár pötty pirosarany. Ennyi(ke). Mert azt hiszem leírás alapján, hogy hideg szendvicsről kérdeztél. Ha itthon eszem, akkor teszek alá egy műanyag tányért, mert tényleg hamar szétpotyog a zöldségfélék miatt.
Ha az a kérdésed, hogy mondjuk csirkemellsonka mellé még teszek-e bele téliszalámit, akkor a válaszom: nem. Vagy egyik, vagy a másik. Nem dorbézolok. Vagy az egyiket bontom ki, vagy a másikat. Külön-külön is finomak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!