Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Csokik nassolása helyett, ha...

Csokik nassolása helyett, ha inkább (főleg) almát és répát nassolnék az ártana valamit, vagy szó sem lenne róla?

Figyelt kérdés
Pl bélgondok előfordulnának, vagy a bőrön valami?
2018. ápr. 1. 11:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Répából napi 1/2 kg-nál több már nagyon ártalmas.
2018. ápr. 1. 12:04
 2/4 anonim ***** válasza:

Legfeljebb annyi történhet, hogy egészségesebb leszel. ☺

Az alma jótékony hatásai

Tartalmaz A, B-komplex, C-vitamint és magas az ásványi anyag tartalma, ami jó hatással van az emésztésre. A benne található cink, fluor, jód, kalcium, kálium, szelén mind együtt szolgálják az egészségünk megőrzését és elengedhetetlenül szükségesek az erős, ellenálló immunrendszerünk kialakulásához. Az almának magas a flavonoid tartalma, ami antioxidáns hatású, így semlegesítve a sejteket károsító oxidációs folyamatokat. Főleg az alma héjában találhatók a fő antioxidánsok, mint az epicatechin, phloretin glycosid, quercetin glycosid, chlorogénsav. A flavonoidok erősítik az immunrendszert. További tulajdonságai, hogy májvédő hatású, gyulladáscsökkentő és rákmegelőző, segítenek a vírusok és baktériumok leküzdésében. Kutatások bizonyítják, hogy csökkenti az asztma kialakulását az almalé magas antioxidáns tartalma.

Az alma rosttartalma segíti az emésztési folyamatokat. Hasmenésre és székrekedésre egyaránt alkalmazható. Rosttartalmának 1/3 része pektin, ennek köszönhetően javítja az anyagcserét, savtartalma pedig serkenti a bélmozgást.

Az alma rákmegelőző tulajdonsággal is bír és csökkenti a vastagbél daganatok kialakulásának kockázatát, mivel megköti a rákkeltő anyagokat a bélben. Csökkenti a koleszterinszintet és a cukor felszívódását, így cukorbetegség esetén is jó hatással bír. Tisztítja a légutakat, mely a gyulladás leküzdésében fontos.

A sárgarépa jótékony hatásai

A répa erősíti és regenerálja az immunrendszerünket, fokozza a csecsemőmirigy működését, jó hatással van a nyálkahártyára, csökkenti a koleszterinszintet, segít az ízületi gyulladás leküzdésében.

Magas rosttartalma tisztítja a beleket, serkenti a mellékvese és a hasnyálmirigy működését.

Daganat megelőző hatású, csökkenti a tüdőrák, vastagbél, gyomor, méhnyak, légúti, és bőrdaganatok kialakulásának kockázatát.

A répa savtalanítja a vért, segítve ezzel a máj működését. A májunk és a bőrünk állapota szorosan összefügg. Ha a májunk jól működik, az a bőrünk állapotán is látszódik, ezáltal a bőrproblémák is orvosolhatók.

Segíti a csontok és a fogak fejlődését, nem véletlenül tartalmaznak a bébiételek sárgarépát.

2018. ápr. 1. 13:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem igazán értelek. Lemondasz a csokikról és helyette két féle élelmiszert választasz? Szerinted meddig fogod bírni? Miért akarsz egyoldalúan táplálkozni? Nekem amióta megszületett a gyerekem, megváltozott az én étkezési szokásom is (bár még van rajta mit javítani). Állandóan adtam neki a gyümölcsöket, zöldségeket, aztán én is ettem. De nem csak almát és répát, főleg télen, amikor ott van például a finom karalábé is, vagy a mandarin. Én sosem értettem, hogy milyen étkezés az, hogy az ember kiköti, mit fog enni. Én azt eszek, amit megkívánok, paradicsomot, borsót, kukoricát. Megőrülnék, ha minden nap répát és almát kellene magamba tömni, mert magamat erre kényszerítem. Télen sokat készítek káposztás ételeket, nyersen is eszünk káposztát vagy a napokban volt kelbimbó főzve. Egyél sok zöldség gyümölcsöt. Reszelt alma+reszelt cékla is finom. De ha mindig csak ezt a kettőt eszed, amit írtál, meg fogod unni, vagy utálni. Kiütésed lesz már a látványuktól is :-) Bőrgondok :-D
2018. ápr. 1. 13:52
 4/4 anonim ***** válasza:

én eszek almát és répát is, semmi bajom nincs tőlük, a csokitól viszont felborul az anyagcserém és pattanásos, zsírosabb bőrű leszek, plusz hangulatingadozásaim lesznek

de nem csak ez a két gyümölcs létezik, ehetsz magvakat is mint pl. mandula, kesudió, dió (bár van aki szerint ezek okoznak pattanást, én ezt nem vettem észre magamon)

2018. ápr. 1. 18:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!