Vajon a rizspehely és puffasztott rizs ugyanaz?
Figyelt kérdés
2018. márc. 19. 22:34
1/1 anonim válasza:
Nem.
A rizspehely gyártásakor a száraz szemtermések magbelsőjét gőzzel duzzasztják, puhítják. A képlékeny szemeket hengerpárok között szétnyomva, pehely formájúra alakítják, majd szárítják. A lapított, száraz szemek pehelyszerűen könnyűek. Tápanyagaik könnyebben emészthetők.
A puffasztott rizshez a rizsszemeket nagy nyomású, mintegy 200 Celsius-fokos kamrában hevítik, hogy a héjuk szétpattanjon.
Tehát a kettő nem azonos, bár mindkettő hőkezelt és könnyen emészthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!