Tojásszakértők, tudhatom azt valamiből, hogy egy bolti tojásnak kb mekkora része lehet a sárgája?
Szeretem a főtt tojást, de néha lehangol, hogy milyen kicsi benne a sárga rész. Esetleg egy falusi tojás különbözhet a "gyári" tojástól ?
Ha esetleg valakinek van tapasztalata, hogy valamely üzletben a mittudomén milyen termesztőnek a tojásai roppantul kedvezőek ilyen szempontból.
Milyen üzlet forgalmazza az Omegát ?
Jöhetnek még az ötletek, ha valaki találkozott nagy sárgával ?
A tyúktojásnak a sárgája kb. feleakkora, mint a fehérje, ez ilyen. Illetve azt tapasztaltam, hogy a kisebb tojásoknál arányaiban több a sárgája, a fenti a normál, héj nélkül 52 grammos tojásokra vonatkozik (én csak házi tojást veszek s ez a legtipikusabb méret s jó középérték).
Ritkán látok bolti tojást (rokonnál), de teljesen normálisak azok is, s az általam használt heti sok tucat házi is. Nem szoktam igen pici sárgájákat látni, inkább a színük tud nagyon eltérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!