Lehet kapni olyan laktózmentes tejet, amelyik nem édes? Ma spenótot főztem, gané lett az édes tejtől.
Figyelt kérdés
2018. febr. 9. 18:41
1/13 anonim válasza:
Nem lehet kapni ilyet. Minden laktózmentes terméknek édeskés íze van.
Sózd, fűszerezd egy kicsit jobban és akkor nem fogod érezni.
2/13 A kérdező kommentje:
De miért? A tejföl, a joghurt, a turó stb. nem édes.
2018. febr. 9. 19:18
3/13 anonim válasza:
A laktózmentes tej azért édesebb, mert +laktáz enzim van benne.
Mivel az enzimek külső bevitele nem nagyon egészséges, maga a tej meg semennyire sem, így ha nem szereted az édeskés tejet inkább a növényi tejet javasolnám: spenóthoz pl. rizstej kiváló.
4/13 anonim válasza:
A laktáz enzim segítségével felbontott tejcukor édes, ezzel nincs mit tenni.
5/13 anonim válasza:
A tejföl nekem pl kifejezetten édeskés.
egyébként valóban a laktáz enzim bevitele a termékekben okozza az édeskés ízt.
Ha laktózérzékeny vagy, akkor bizonyára ismered a laktáz tablettát is, és, ha normál tejjel/tejtermékkel készítesz valamit, beveszed és a probléma megoldva.
6/13 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor nem létezik. Vettem.
2018. febr. 9. 20:23
7/13 anonim válasza:
itt Angliaban van. Teljesen olyan, mint a sima tej.
8/13 anonim válasza:
Lehet, hogy nem nagy segítség, de a Lidlben vettem most 500 forintért Joyás rízstejet. Krumplipürébe tettem, semmi mellékíze nem volt.
9/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek !
2018. febr. 10. 15:15
10/13 anonim válasza:
Próbáld ki az alprónak a tejeit. Van ami édesített és van ami nem, ez mindig rá van írva. Nekik van főzőtejszíük is, az is asszem szója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!