Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Nektek is tele a tökötök az...

Nektek is tele a tökötök az amerikaiakkal?

Figyelt kérdés
2 árucikk: mandula és pisztácia. A 2 legdrágább gyümölcs, és akárhol veszem mindig USA a származási hely. Nem vagyok hajlandó elhinni hogy máshol ne teremne meg... Hogy intézték el ezek a féreg amerikaiak hogy csak az ő termékük legyen elérhető Közép-Európában?
2018. jan. 26. 18:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

na segítek az árát összeállítani

avagy az okok:

-behozalatali termék (ráadásul amerikából így+költség a behozatal

-csomagolás

-marketing ha előrecsomagolt márkásat veszel

-a munkások megfizetése akik termelik előállítják leszedik, szállító, szállitmányozó, a szállító jármű megfizetése

-drága magyar adó+

-Nyereség az üzeltnek

-Meg ekll fizetni a raktárban fenntartott helyet, és a polcon fentartott helyet

szerintem nem kell ragoznom..

2018. jan. 26. 19:08
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát engem ez annyira nem érdekel. Ennyi erővel rágj be a spanyolokra is, hogy onnan hordják az epret meg a paradicsomot, meg a tengerentúlra a banánért.
2018. jan. 26. 19:10
 13/22 A kérdező kommentje:

A bajom pont az, hogy nincs konkurenciája az USA mandulának, pisztáciának! Ha a banán kilóját megkapom 1 euróért akkor fölösleges itt szállításra, csomagolásra, raktározásra hivatkozni.

Nem hiszem el hogy ez nincs lebulizva valami faccopó politikusok között hogy ide nem jöhet Ázsiából mandula, pisztácia

2018. jan. 26. 19:18
 14/22 A kérdező kommentje:

igazad van, a spanyolokkal is tele a hócipőm, az ízetlen paradicsomjukkal meg silány minőségű narancsaikkal... épp ezért ha tehetem, akkor görög narancsot veszek, ha grapefruit spanyolból van akkor visszateszem. Legutóbb mangót láttam Spanyolországból. Megvártam míg máshonnan nem jött.

2018. jan. 26. 19:20
 15/22 anonim ***** válasza:
95%

11-es vagyok

az élelmiszerekre külön szabályzás vonatkozik (nagyon nehéz lerészleteznem )

nos ezek szigorú szabályok amelyeket az ENSZ álíltott ki és az UNICEF

és ha ezeknek nem felel meg például Vietnám :D akkor nem hozhatja be hiszen nem felel meg semmilyen ISO szabálynak sem vagy europai unios élelmsizer ellenörzésnek

valószínűleg az USA felvásárolt párat szerintem és lehet ők is máshonnan hozzák magukhoz és továbbírják europába hiszen ez is megtörténhet

2018. jan. 26. 19:28
 16/22 anonim ***** válasza:
85%

még míg 11-es vagyok :D

nos a piacon valószínűleg az USA egyik termelője a piac diktátor :D

felvásárolja a kisebb pisztácia piacot kielégítő cégeket--->ebből következik ő nagyobb kínálattal rendelkezik így eljuthat több pontokra az árujával :D

2018. jan. 26. 19:30
 17/22 anonim ***** válasza:
85%

A mandula fák darabja 2500ft volt 6dbot vettünk 4 éve.

Idén már 10L es vödörrel szedtem össze, megérte a befektetés

Ezen kívül, van dió, mogyoró, naspolya, sárgabarack, meggy, cseresznye a kertben.

Ha már van kert gondozni kell és sok finomság lesz onnan.

2018. jan. 26. 22:10
 18/22 Carragher_x ***** válasza:
Melyik márka származási helye az USA? Pisztáciát szoktam venni, de egynél sem rémlik ilyen. Szlovákia meg Irán annál inkább.
2018. jan. 27. 01:35
 19/22 anonim ***** válasza:
80%
Jó arc lehetsz bulikon.
2018. jan. 27. 11:28
 20/22 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem ahelyett, hogy itt értelmetlen dühöngésbe kezdesz olvass utána a termesztési módszereknek/történetnek és szerintem részben érthetővé is válik miért kerülnek ennyibe ezek a termékek.
2018. jan. 27. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!