Kollagén van a zselatiporban is?
Figyelt kérdés
Ha a kollagen zselatinszerű anyag amit a csontlevesben vagy bőr stb fogyasztással tudunk potolni akkor tulajdonképpen a sima zselatinban is az van amit a sütire teszünk?2018. jan. 20. 12:04
2/7 anonim válasza:
A sütire NEM zselatint, hanem zselét teszel, amiben NINCS zselatin/kollagén! A tortazselé ugyanis nagyrészt keményítöböl áll, ami egész más dolog.
De ha te a sütire zselatinból készítesz zselét, akkor igaz az állításod.
3/7 anonim válasza:
Igen, ahogy a konyhasóban is van nátrium-klorid. ;)
4/7 anonim válasza:
1. Zselatin = kollagén
2. A tortazselé NEM zselatin, hanem keményítö.
3. A por/lapzselatin az, ami kollagénböl áll.
5/7 anonim válasza:
De azért ne próbáld meg befecskendezni az arcodba!
6/7 anonim válasza:
Csakhogy az már nem a natúr kollagén, mert átment egy gyártási technológián. A bőr stb. fogyasztásával semmit nem lehet pótolni, hiszen az általános iskolai tananyag, hogy a gyomorban elkezd lebomlani, majd később a belekben felépítő aminosavakra és az emberi szervezet majd ezekből az alapanyagokból építi fel a saját kollagénjét (ha akarja, vagy bírja), de az már nem mindig oda épül be, ahol eredetileg volt.
7/7 A kérdező kommentje:
Mi a helyzet az agar agarral ?
2018. jan. 21. 18:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!