Mi történik a tojásárakkal?
#1, #5
"az év eleji madárinfluenza-járvány, illetve a közelmúltbeli fipronilos rovarirtószeres tojásszennyezési ügy miatt"
A tojás szennyezés csak addig állt fenn, amig azzal etették az állományt
6 (HAT) hónap alatt nő fel és kezd el komolyan tojni egy tojóhibrid. Mikor is volt az influenza? HÉT hónapja?
Most ültem ide, de pont ezt akartam írni, hogy azóta vígan "felnőtt" egy újabb tojógeneráció,(madárinfluenza ), a vegyszerrel szennyezett tojásokat megsemmisítették a takarmánnyal együtt, vagyis nincs semmi baj a tojóállománnyal, az egész valóban kamuügylet, és felveti a kartellezés gyanúját is.
Valakik igen jól járnak, mi meg-fogyasztók- megint csak szívunk, mert meg tudnak szivatni bennünket... sajnos ez van.
Hát a Sparban hegyekben áll a tojás.
És minden évben a sátoros ünnepek előtt (karácsony és húsvét) rendszeresen felmegy a tojás ára.
Ez eddig még minden évben így volt, nem tudom miért kell csodálkozni rajta. Nyilván karácsony vagy húsvét előtt akkor is megveszed, ha 40 forintról felmegy 80 forintra. Nem tíz, vagy 20 tojáson fogsz sóherkedni ünnep előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!