Ebben tényleg 2500 kalória van?
Azt írja a csomag, hogy 500 kalória / 100g és 500g a konzerv :D
Tényleg ennyire hízlalóek ezek a konzervek? Mert nekem ez az egy konzev kb 1 adag.
Ha hihetek a Tesconak, akkor ez csak 131 kalória / 100g
Szerintem összekeverted az energia tartalommal (kJ)
Ha jól tudom akkor kcal = kalória
kJ = energia
kcal és a kJ is az energiatartalom mértékegységei csak más mértékegység rendszerben
köznyelv (tévesen) kalória alatt azt érti, amit a kcal mértékegységgel írnak le
#1 és #3 vagyok, kicsit nyomoztam:
1kcal ≈ 4,2kJ /:1000
1 cal ≈ 4,2 J
„Egy kilokalória (kcal) az az energiamennyiség, amit egy átlagos testsúlyú, felnőtt ember szervezete, nyugodt állapotban (Pl.: fekvés) körülbelül egy perc alatt felhasznál.” (Kaloriaguru)
Szóval ha megeszed ezt a konzerv csodát, akkor az az energia ami benne van (kilokalória) életben tart kb. 2 órán át, ha csak nyugodtan fekszel.
1g fehérje = 4 kcal
1g zsír = 9 kcal
1g szénhidrát = 4 kcal
Az sem mindegy, hogy a tápanyok milyen arányban vannak jelen. Pl. Nem túl egészséges csak zsírt enni. HUHH.
"„Egy kilokalória (kcal) az az energiamennyiség, amit egy átlagos testsúlyú, felnőtt ember szervezete, nyugodt állapotban (Pl.: fekvés) körülbelül egy perc alatt felhasznál.” (Kaloriaguru)
Szóval ha megeszed ezt a konzerv csodát, akkor az az energia ami benne van (kilokalória) életben tart kb. 2 órán át, ha csak nyugodtan fekszel. "
ez mégis hogy jött ki? abban az 500g-os konzervben 655 kcal van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!