Melyik a legfinomabb csokoládé?
Szerintem már a Kinder sem a régi, évekkel ezelőtt az volt a legjobb, de én már valahogy nem ugyanazt az ízt érzem (főleg Kinder tojásról meg 4-es/8-as Kinderről beszélek, ezek elvileg ugyanazokat az összetevőket tartalmazzák), már nem is annyira jó így.
A legfinomabb csokoládé, ami valaha ettem, a brit Cadbury Dairy Milk volt, sajnos itthon csak delikáteszekben lehet kapni.
A Milkát én még mindig szeretem, a tejcsokis verzió íze számomra változatlan, de a fekete-fehér pöttyös is jó. Igazából nagyjából csak Milkát és Bocit lehet kapni a magyar boltokban, nem túl nagy a választék.
De nagyon finom például a Kinder Bueno, azt szeretem!
Jóindulattal sem tudom csokinak nevezni a Milkát, hanem egy tejtáblás vacaknak, amióta nem csomagolják alufóliába, hanem egyszerűen papírcsomagolásba teszik.
Nálam a csoki a Lindt, Suchard, Cote d'Ornál kezdődik. A Boci csoki mínősége pl. utóbbi években javult.
Én utálom, hogy a csokiból a legperverzebb ízvariánsokat hozzák ki. Pl. Joghurtos csoki, amitől okádtam mindig is és ehelyett ilyen cukros sz@r volt a töltelék.
Gyakorlatilag ott tartunk, hogy tábla csoki 800 Ft-nál kezdődik, bon bont 1800-2000 Ft-ért vegyél, és az finom lesz, mindegy milyen ízben akarod. Illetve szabad kimenni Ausztriába és Németországba, ahol nyilván a "kommersz" csokikból is a minőség kerül a polcokra, hiszen a Milkának, Kindernek és minden gyárnak 2 gyártósora van, egyik Nyugat-Európára gyárt jó minőséget, másik Kelet-Európára, ízetlenebbet.
Nem a te hibád, hogy nem ízlenek az olcsóbbak, jól érzed, ide silányabb minőség jut.
Ausztriában veszek ilyeneket, és a kommerszebbek is tökéletesen ehetőek emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!