Miért létezik az a szó, hogy mazsola?
Mivel nekem a mazsola napi szinten használt alapélelmiszer, én nem csodálom a dolgot... Hazánkban a szőlő eleve kitüntetett gyümölcs, nem csodálom, hogy még az aszaltnak is saját neve van. A bor is alapértelmezésben "szőlőbor" (de fura így), a többi gyümölcsnél pontosítani kell. A törkölypálesz is egy speciális szőlős cucc, a többi gyümölcshöz nincs ilyen, legjobb tudomásom szerint.
A nyelv pedig érdekes dolog. Vannak szavak, amik pontosan ugyanazt jelentik, pedig arra a célra igazán nem kéne annyi (mert evidens, hogy egyes extrém gyakori és fontos fogalmakra több szót is alkalmazunk, pláne a szlengben). Én a csokor, bokréta, csokréta hármason szoktam elgondolkodni, hogy minek három szó...
Azért mert eredetileg a mazsola csak egy fajta szölöböl készült aszalmány volt, és nem ugyanaz, mint az általános aszalt szölö.
Ebben többek közt sosincs mag, világos színü, vékoyn héjú és igen édes ízü. A közönséges alaszt szilvában ellen vannak magok és a héja is vastag, kemény(ebb) rágós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!