Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A romlott étel megfertőzheti...

A romlott étel megfertőzheti a vele egy légtérben tárolt ételt? (Ha fizikailag nem érintkeztek)

Figyelt kérdés

Csirkemellet sütöttem amit 1,5-2 órára a sütőben hagytam mielőtt hűtőbe tettem hogy hűljön. A szüleim ezalatt betettek a sütő alsó polcára egy tepsit amiben szerintem 4 napja lehetett kb használva, benne hazsnált olaj és ráragadt krumpli volt, elég büdös....szóval nem volt elmosva sajnos. Későn vettem észre... A levegőben terjeszthetett gyomorrontást okozó baktériumokat? Megehetem a húst amit sütöttem?


Lehet hülyén hangzik, de most elég fontos mert 1 nap múlva külföldre utazok egy hétre és nem szeretnék utazáskor rosszul lenni.



2017. szept. 3. 23:36
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Nem valószínű. De a csirkemellet majd jól melegítsd majd át, hogy biztos legyél a dolgodban.
2017. szept. 4. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Levegőben biztos nem. De a ráégett krumpli meg a használt olaj valami varázslatos módon amúgy sem szokott romlásnak indulni a tepsiben.

De egyébként a sütő belsejében többéves olaj és ételmaradványok vannak, a többségnek eszébe sem jut takarítani, szóval ne aggódj emiatt. :D

2017. szept. 4. 02:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy szüleid bettettek valamit, semmi gond. Ami miatt aggódnék, hogy a meleg sütőben hagytad a húst kihülni!
2017. szept. 4. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Túl finnyás vagy. Semmi bajod nem lesz, ha igen, akkor az agyilag, mert azt beszéled be magadba...
2017. szept. 4. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
42%

Túl finnyás lenne? Én tudom, hogy milyen érzés ez. Nagyanyámnál egyszer ettem rántott csirkecombot, amely még nyers volt a csirke csontjánál. Utána kórházba kerültem egy hétre szalomenellózissal.


Azóta gumikesztyűben tisztítok mindenféle szárnyashúst és mindent átmosok Domestosszal utána. A vágódeszkát fél óráig áztatom fertőtlenítős vízben és a mosogatót is alaposan átsúrolom Domestossal. A hűtőbe is dupla-tripla zacskóban teszem be a csirkét, amit jól kimosok ecettel utána.

2017. szept. 4. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Nagyon alaposan átmelegíted nem lehet semmi bajod tőle, de ha ennyire bizonytalan vagy inkább ne edd meg.

Nem lenne jó ha egész úton azon aggódnál, beteg leszel-e vagy sem.

2017. szept. 4. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát igen, ha már a gondolatodba férkőzött a kérdés, akkor úgy sem fog megnyugtatni egy válasz sem, szerintem is jobb, ha nem eszel belőle.

Így nem azzal a rémálommal utazol el, hogy útközben beteg leszel.

2017. szept. 4. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

#5 A nyers csirkehústól kapható szalmonellózisnak köze nincs a kérdező által vázolt helyzethez. Nála maximum toxintermelő baci okozhatna gondot, az is csak akkor, ha 12-24 órán keresztül van lehetősége a bacinak szaporodnia. A domestosos áztatás meg minimum kényszeres és tök felesleges, bár az előzményeket olvasva nyilván elég nagy trauma volt neked.


Kérdező: már túl vagy a dolgon, de valószínűleg az ég világon semmi bajod nem lett volna a hústól. Ez a pár óra kevés a bacik szaporodásához, a krumplis tepsiről meg nem tudnak átugrálni a bacik...

2017. szept. 5. 06:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!