Hogyan állapítják meg a szavatossági időt?
De rá írhatod. több terméken is szerepel hogy felbontás után nem tárolható.
A pontos meghatározás meg termékenként változik.
A kenyeret nem a napon illik tárolni, ezért ez nem játszik.
A szavatossági idö az elöírt tárolási módra és hömérsékletre voantkozik.
Az adott élelmiszert ezen a módon tárolják, és mérik a minöséget meg az állag jellemzöit.
Amikor ez határozottan változik, az az idöpont az, amikortól nem megfelelö a minösége.
Ezt az idötartamot durván harmadolják és annyit levonnak belöle, így kapják meg a termék minöségmegörzési idejét, és ez kerül az adott árura.
Természetesen vannak olyan élelmiszerek, amik gyakorlatilag végtelen ideig tárolhatók minöségromlás nélkül (cukor, víz, rizs, stb), ezekre csak azért kerül dátum, mert a szabályzások szerint mindenre meg kell adni a visszaélések elkerülése miatt.
Hosszantartó labor, és a technológiai változtatásoknál újabb és újabb laboratóriumi vizsgálatokkal állapítják meg a "minőségét megőrzi " dátumot.Ezekre a tapasztalati tényezőkre, még rátesznek néhány napot, hogy a szavidő biztos legyen.A módját nem lehet leírni, mert minden élelmiszernél más és más.
Az biztos, hogy egyik gyártó sem hasraütés szerűen mondja ki,mert a napi gyártáskor a dátumbélyegzőt halálos komolyan kell venni, és ez nagyon fontos a logisztikánál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!