Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit igyak kávé helyett? (a...

Mit igyak kávé helyett? (a kávé hasmenést okoz, részletek lent)

Figyelt kérdés

A kávétól mindig wc-re kell mennem, és ezért le szeretnék szokni róla. Hasmenéshez hasonló tüneteim vannak általában utána. Talán nem annyira durva mint a hasmenés, de a szervezetemnek nem tesz jót hogy olyat iszok amivel nem tud mit kezdeni. Nem tudom hogy a koffeintől vagy bármi mástól lenne ez. Reggel mindig nagy dologgal indítom a napom, ha ezután kávét iszom akkor még 1-2 alkalommal el kell mennem a wc-re, ez semmiképpen sem jó így.

Szóval el is jutottunk a kérdésemig. Mivel érdemes helyettesíteni? A legnagyobb probléma hogy a fáradtságérzetem ellen nehéz találni a kávénál jobbat!

Zöld teát, fekete teát próbálgatom. Mit javasoltok?

Olvasgattam hogy reggelente a citromos víz is jó, de nem tudom valahogy rávenni magam.

Köszi!

2017. jún. 22. 16:02
 1/7 anonim ***** válasza:
48%

Fekete tea, de nem ám az ilyen filteres futószalag kaparék. Szálas, lehetőleg teaházban vett.

De van tiszta koffeintabletta is.

2017. jún. 22. 16:13
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
A Red espresso-t próbáld ki, ez nem igazi kávé, hanem tea valójában, de a kávé hatását és élményét adja, olvass utána.
2017. jún. 22. 17:23
 3/7 A kérdező kommentje:

És ha esetleg a koffeinnel van gondja az emésztésemnek, akkor van valami koffeinmentes lehetőség ami energiát ad?

Vagy az túl szép hogy igaz legyen? :D

2017. jún. 22. 17:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Tökmindegy, ami jól esik. Az emberek a kávé köré építettek egy misztériumot miszerint az varázsital és csak azzal lehetséges felkelni reggel. Persze, a koffein segít, de inkább az ébreszt fel hogy egy forró, gőzölgő, erős aromájú dolgot iszol. Egy tea ugyan így alkalmas erre, de szerintem egy hideg, cukros narancslé is ki tud rántani a kómából.
2017. jún. 22. 18:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Hm, mate tea?
2017. jún. 22. 18:58
 6/7 anonim ***** válasza:
74%

Raksz tejet a kávéba?! Én inkább úgy gondolnám, hogy az okozza a hasmenést. Sima fekete kávéról még nem hallottam soha, hogy ilyen hatása lenne. Persze megmozgatja a beleket egy kicsit a meleg ital és így beindítja az emésztést, de kifejezett hasmenést azért nem kéne okoznia...

Igen, teával lehet leginkább helyettesíteni. Vagy colával, energiaitallal, de azok meg máshogy egészségtelenek, szóval gondolom az se nagyon jön szóba. Vagy csak simán leszoksz a koffeinről és hidd el egy idő után már nem leszel fáradt sem

2017. jún. 23. 07:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Cikoria kávé,koffeinmentes kave,kappucsino,kakao
2017. jún. 23. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!