Tényleg ennyire jó a Lidl odaégetett kakaós csigája?
1, azaz EGY darab péksüteményre vetített fajlagos "egyéb" költség egy olyan üzemben, ahol naponta több ezer/tízezer készül ugyanabból, plusz még 100 másból, fillérekben mérhető. Nem kerül minden egyes kifli vagy kakaós csiga a pék teljes munkabérébe+a telephely fenntartási költségeibe+az egész kemence fűtésébe+egy kamionfuvarba.:D Arról nem beszélve, hogy nagy tételben, netán ÁFA-visszatérítéssel az alapanyagok is lényegesen olcsóbbak. Ezen fölösleges vitatkozni.
Házilag egy tepsi, 20-22 db:
- fél kiló liszt 50 Ft
- 1 csomag élesztő 50 Ft
- 15 dkg vaj 300 Ft
- 20 dkg cukor 60 Ft
- 10 dkg holland kakaópor 400 Ft
- 1 cs vaníliáscukor 20 Ft
- kb. 3 dl tej 70 Ft
- 1 tojás 40 Ft
Összesen 990 Ft, de legyen 1000. Darabonként max 50 Ft a jó minőségű alapanyag, kiskereskedelmi áron, áfástul.:-)
Általános szabály, hogy mint termék elöállításakotr az anyagköltség duplája az összes elöállítási költség.
Ezen nem változtat az sem, ha hülyeségeket írsz.
most azt akarjátok, beadni nekem, hogy ha csinálok kakaós csigát magamnak akkor rezsivel anyagköltséggel szállitással együtt kell számolnom?
rezsit mondjuk 40knak
buszbérlet 7k
anyag legyen 1k
ezzel számolva a ti logikátok alapján ha csak 1 darabot csinálnék az 48ezer forintba kerülne? igen laikus vagyok, de attól még ti is margákat mondtok.
"Általános szabály, hogy mint termék elöállításakotr az anyagköltség duplája az összes elöállítási költség.
Ezen nem változtat az sem, ha hülyeségeket írsz."
Hülyeségeket te írsz azzal, hogy el akarod hitetni a jónéppel, hogy a 99 forintos kakaóscsigán bukik a Lidl.:D Be ne meséld már, hogy kiskeráron veszik a hozzávalókat, vajat és normális kakaóport tesznek bele (ez a két legdrágább alapanyag, már ha nem filléres növényi olajokat és gagyi kakaót használnak), mert körberöhöglek.:D
Én szeretem nagyon finom!
Biztos nem szenvedek a kakaóscsigávaly annyit veszek amit meg is eszek.
Tényleg ennyire jó! :) És nincs odaégetve, hanem a kakaótól olyan barna. Nagyon finom, én nagyon szeretem! :)
A fahéjas csigájuk is nagyon finom! Az sincs odaégetve! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!