Régen falun megették a büdös húst is? Vagy csak anyámék csinálják?
Ma talált egy húst, aminek már elég erős szaga volt. Erre megcsinálta ebédnek, amit csak utólag tudtam meg, hogy az volt. Leöntötte borral, jól megfűszerezte, sütötte, nem éreztem rajta, hogy rossz. Szerencsére csak keveset ettem tőle, ezért csak a hasam fáj kicsit. Viszont neki őrák őra hasmenése van, de tagadja, hogy a büdös hústől lenne, az ebéd nem volt rossz szerinte.
Tényleg megér egy gyomorrontást, hogy megegyünk egy büdöst húst? Mikor ott van egy csomó friss is. Mindenben ilyenek, a penészt is levakarja a sajtról és megeszi. Utána csodálkozik, hogy miért nem eszem meg a 3 hetes sajtott, mikor a boltban is sokáig tárolják. Elég öregek és régi módiak, de ezt nem értem akkor sem. Régen is megérte kifosni mindent, csakhogy ne pazaroljunk? Ebben mi a logika?
Normális ember nem eszi meg a romlott húst, pont.
Bizonyos dolgoknál megoldhatü, hogy kivágod a rossz részt, de egyrészt itt az egész rossz, másrészt a hústól sokkal több bajod lehet romlottan, mint mondjuk egy rothadt szőlőszemtől (amit úgyis észreveszel és nem eszed meg).
Éltem régen falun, nyilván jó húst ettünk, romlottat soha. Igaz, sosem hagytuk, hogy megromoljon, elkészítettük frissen és hamar elfogyott.
Nem pazaroltunk soha, ez máig roppant erős bennem és igazam van. De ha valami rossz, nyilván nem kockáztatjuk vele az egészségünket... Azt ki kell dobni, maximum odaadni valami kóbor macskának, aki jobban kibírja, mint az éhezést.
Cigányoknál hagyomány volt a dögkútból "vásárolni".
Régen egyébként nem volt hűtő, ezért füstölték fel a húsokat.
És nyilván volt, ami kicsit megavasodott a szélén, azt ki lehetett vágni, alatta még ehető volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!