Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mitől 50-70 dkg-osak a (399-49...

Cingi75 kérdése:

Mitől 50-70 dkg-osak a (399-499ft/kg) a csirkecombok a Tescoban, mitől lesznek ekkorák és mitől ilyen olcsók?

Figyelt kérdés
2016. okt. 20. 07:11
 1/9 anonim ***** válasza:
53%

A csirkecombok ekkorára nönek...


És azért olcsók, mert tömegnyomorban nevelik öket, minimáls befektetéssel.

2016. okt. 20. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
42%
Talán azért is ilyen olcsók, hogy vegyék őket, ne csak a divatos csirkemellet. Talán rájönnek, hogy a comb jobb.
2016. okt. 20. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
54%
A comb nem jobb, mint a csirkemell.
2016. okt. 20. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
attól olcsóbbak, hogy a csont is benne van, és az jó nehéz
2016. okt. 20. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

A gyorsnevelésű csirke az úgynevezett brojlercsirke.

Ezek a csirkék 7-8 hét alatt vágóérettre vannak hizlalva (a háztáji csirkéknél ez kb 13 hét), ekkor nyomnak 2-2,5 kg-ot. Pontosan ki van nekik keverve a legoptimálisabb növekedést biztosító táp grammra pontos adagja.

Hormontartalmú anyagok és antibiotikumok hozzáadása hivatalosan nem engedélyezett a tápanyaghoz a hozamnövekedés elérésére.


Hogy a combjuk mitől nyom többet, mint egy háztáji, idősebb csirkének? A víztől. Ugyanis fiatalabb állatról beszélünk, több víz van a húsában, ám kevesebb zsír. Ez azzal jár, hogy a gyorsnevelésű csirke némileg ízetlenebb és rosszabbul tartja az elkészítés során az állagát.

2016. okt. 20. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 ede1219 ***** válasza:
87%
Attól, hogy egy féltenyérnyi far-hát is rajta van, ha jól megnézed -apró betűvel- az újságban is benne van, meg az ártáblára is kiírják.
2016. okt. 20. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
85%

Ezek a 4-500 forintos combok farrésszel vannak, azaz az egyik combhoz hozzákanyarítják a gerincet, farhátat, püspökfalatot, a másik comb meg lesz a sima csirkecomb, 2-300 Ft-tal drágábban. Ez nem gond, a farrészből nagyon jó levest lehet főzni.

Hogy mitől lesznek ilyen nagyok? Szelekció, technológia, egyebek. A 70 dekás comb kicsit túlzás, én most vettem kettőt, együtt nem volt egy kiló.

2016. okt. 20. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Felpuffasztják mindenféle ócskábbnál ócskább tápokkal. Íze sokszor nincs de ki lehet fogni néha jót. Ezért jó ha az ember tud magának nevelni. Azt is tápozni kell de jobb minőségűt kap és egy idő után kukorica darával keverjük a tápot. A végén meg egy ideig már csak kukoricát hogy kitisztuljon a táptól.
2016. okt. 20. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Zoli  válasza:
46%

A válasz a kérdésedre ebben a dokumentumfilmben benne van.

Élelmiszeripar Rt

https://www.youtube.com/watch?v=jKyFcCtK9CY

Mióta megnéztem, örülök, hogy nem az USA-ban élek.

Azt nem is mondták, hogy ott az esővíz tárolásáért is megbüntetnek.

A filmben elhangzó támogatási rendszer nálunk is így működik, itthon az állam adja a támogatást. Ahhoz kapj, folyamatosan fejlesztened kell, akkor is ha biogazdálkodásról van szó.

Az igazi kenyér például hamuszürke színű, és a szerkezete heterogén, szinte minden falatnak más az állaga.Nem penészedik, egy hét után csak szikkad egy kicsit, de finom marad, nem szárad ki.

2016. okt. 27. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!