Mi a véleményetek a McDonald's ketchupjáról?
Az rendes Univeres ketchup. Legalábbis 10 éve az volt. Lehet, hogy azóta beszállítót váltottak, de 99%, hogy a boltban te is megveheted ugyanazt valamelyik nagyobb márka neve alatt.
Esetleg azt is el tudom képzelni, hogy saját receptúra alapján gyártatják valamelyik nagyobb céggel, és akkor eltérhet az íze. Lehet benne nátrium-glutamát is, de nem tartom valószínűnek, hogy elsődlegesen az határozná meg az általad jónak talált ízt. Ez soha nem egy összetevőn múlik, hanem az összetevők arányain.
Szerintem meg ugyanaz, mint a bolti, csak beképzeled magadnak, hogy más, mert látod rajta az M betűs logót. Kísérletek bizonyítják, hogy ugyanazt a terméket másak érzik az emberek, ha más módon van tálalva vagy csomagolva.
Nem teljesen ide tartozik, de egyszer csináltam több ember részvételével egy vaktesztet, ahol nyolc különféle gyártmányú túrórudit hasonlítottunk össze. Az egyik alany fanatikus Pöttyös rajongó volt, végig hangoztatta, hogy ő csak azt szereti, a többi mind rossz. Aztán a vakteszten érdekes módon átlag alatti véleménnyel nyilatkozott a kedvencéről, ha jól emlékszem kettes vagy hármas osztályzatot adott rá. Külön vicces volt, hogy egy olyan márkára adott ötöst, és értékelte legjobbnak, amivel kapcsolatban erős előítélettel volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!