Mi a fenetol kukacosodik be a griz?
Figyelt kérdés
Nem eloszor jarok mar igy vele. Bele menni nem tud semmi, legmentesen zarodo uveg dobozban tartjuk. Eleve vannak benne petek, vagy mi? Most tuti nem tudok enni napokig, fobiam van az ilyenektol. Egyszer egy napig sokkban voltam, mert berepult egy lodarazs.2016. szept. 5. 15:05
1/7 anonim válasza:
Szerintem eleve bennevoltak a peték. Ilyenkor rakd fagyasztóba 1 hétig, az majd elöli őket.
2/7 A kérdező kommentje:
Hat nem tudom, nem lenne igy gusztusom megenni vagy odatenni valaki ele. Kidobtam a kukaba.
2016. szept. 5. 15:11
3/7 aperitif válasza:
Eleve vannak benne. Vannak ilyen bemolyosodó, megzsizsikesedő ételek, nekem például a szezámmag a mumusom. Rengeteget dobtam ki azelőtt, háromnegyedig elhasznált zacskókat, de mostanában azt csinálom, ha veszek 10 dekát, azt rögtön, tehát nem akkor, amikor már molyos, és gusztustalan, hanem ahogy megveszem, azonnal beteszem a fagyasztóba pár napra. Utána már lehet felbontva hónapokig is a tartóban, nem lesz molyos. Ugyan ezt meg lehet csinálni babbal, grízzel, stb.
4/7 anonim válasza:
Ahogy írta aquer :) ezekben gyakran már a leszedéskor ott van benne a zsizsi, aztán a kellemes meleg szobahőmérsékletű szekrényben meg szépen kikel. Tenni nem sokat lehet ez ellen, maximum annyit, hogy nem a legolcsóbb TESZKÓ gazdaságos babot meg grízt veszed meg.
5/7 anonim válasza:
Szerintem is már eleve olyan megvételkor, biztos rossz helyen veszed őket, én is jártam már így liszttel, azóta a közeli kisebb boltban veszem.
6/7 A kérdező kommentje:
CBA-s volt azt hiszem :/
2016. szept. 5. 15:47
7/7 anonim válasza:
Mindegy, hogy hol veszed. A malomipari termékek nem aszeptikus körülmények között készülnek, bizony ott vannak az élelmiszermolyok is a malomban, amik aztán lepetéznek. A petékkel együtt kiszerelik a grízt, a molylárvák meg kikelnek a petékből, ha záros határidőn belül nem főzik meg (vagy nem hőkezelik más módon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!