Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mitől puffad fel a tejesdoboz?

Mitől puffad fel a tejesdoboz?

Figyelt kérdés
Úgy fel van puffadva, hogy hozzá se merek nyúlni mert félő, hogy szétdurranna.
2016. szept. 2. 11:21
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

ESL technológiával előállított, nagyon magas hőmérsékleten hőkezelt, homogénezett zsírszegény tej...ez olvasható a dobozon na meg az is, hogy SZEPTEMBER 26-IG szavatosnak kéne lennie.

Szobahőmérsékleten tároltuk (folyosón), mivel még nem volt kibontva, napfénytől távol, hűvös helyen.

2016. szept. 2. 12:03
 12/15 A kérdező kommentje:
Amúgy egy egész kartondoboznyi tej romlott meg, 2 puffadt így fel, mint a képen látható példány. A többi még nem volt felpuffadva de mind büdös volt, kibontáskor úgy sziszegtek, mintha egy üveg kólát nyitottam volna ki és az egyikben már vízszínű volt a tej.
2016. szept. 2. 12:09
 13/15 anonim ***** válasza:
Az ESL 21 napra szavatolt, vagyis már a dátumozásnál "csaltak " a gyártók, illetve rossz volt a logisztika. Ha kartonnyit vettél, már az első gyanúsnál visszavihetted volna. De lehet, hogy még most sincs későn, én legalábbis ezt tenném.A tejipar jóváírja a Pennynek a visszárut, úgy, hogy sem te, sem ők nem károsodnának, persze a már kiborítottal nem lehet mit kezdeni.
2016. szept. 2. 12:43
 14/15 anonim ***** válasza:
52%

Én is jártam már így, azóta nem veszek ilyen-olyan technológiával tartósított tejet... te jó ég, mivel meg nem etetnek bennünket.

Egy héten egyszer megyek 4 liter bio házitejért, felét azonnal fagyasztom, kiengedve ugyanolyan lesz, mint a friss. Felforralom, forralás után még némi tejszínhez is jutok.

Bocs az offért.

2016. szept. 2. 14:28
 15/15 anonim ***** válasza:

Nyugalom, semmi nincs benne, csak hőkezeléssel tartósítottak a tejek. Te is azt csinálod, amikor felforralod a háznál vett tejedet !

A hibát a rossz tárolási körülményekben kell keresni, esetleg csomagolási gyártási hiba, de ezt jelezni kell a kereskedelem felé,(visszavinni ) akik a gyártóval rendezik. Természetesen elsődleges a vevő kártalanítása, a többi nem rá tartozik.

2016. szept. 2. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!